Uutiset

Trogen avaa rallicrosskautensa Honkajoella RX Academyssä: ?Tavoitteena ehjä kilpailu?

13.06.2017

GGTurbo_turboahdin_testi_auto_Renault.png

Sami-Matti Trogenin rallicrosskausi käynnistyy lauantaina Honkajoella. Trogen hyppää etuvetoisen RX Academyn Renault Clion rattiin, ja lähtee haastamaan niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kanssakilpailijat.

– Ajan vielä tällä viikolla Cliolla testin Jurvassa ja aikaisemmin ajoin testin Hyvinkäällä. Näillä kokemuksilla pitää pärjätä, Trogen sanoo.

15-vuotias lohjalainen siirtyi tälle kaudelle Formula 4 -auton rattiin, mutta ajaa kuitenkin myös rallicrossia kolme kilpailua RX Academyn parissa.

RX Academyn tarkoituksena on vauhdittaa nuorten ja lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailmanhuippua. Kilpailut ajetaan osana Rallicross SM -sarjaa.

RX Academyn avulla nuorille rallicross-kuljettajille tarjotaan ammattimainen kilpailuympäristö.  Vuoden 2017 RX Academy  sarjan voittajaa odottaa täysin rahoitettu paikka kauden 2018 rallicrossin EM-sarjassa Super1600 -luokan Renault Twingolla  tai vaihtoehtoisesti avustus RX2-sarjassa ajamiseen.

Sami-Matin kohdalla palkinnon saaminen jää lähes mahdottomaksi, koska kauden aikana lasketaan pisteet kaikista viidestä osakilpailusta.

– Vaikka voittaisin kaikki kolme osakilpailua niin pisteet tuskin riittävät sarjan voittoon, mutta en anna sen haitata, lähden kisoihin silti erittäin mielelläni ja on tosi kiva välillä päästä ajamaan välillä rallicrossia.

Viime kaudella Viron rallicross-sarjan junior1600 -luokan mestari ja ensimmäisen Rallycross Challenge Europe -sarjan kilpailunsa voittanut Trogen on tänä vuonna ajanut Formula 4 – autolla rajun testimäärän, yli viisituhatta kilometriä ja takana on nyt kolme kilpailuviikonloppua. Rallicrossiin keskittyminen on nyt jäänyt vähemmälle ja se on aivan luonnollista kovan testikevään jälkeen.

– Odotan Honkajoen kilpailua mielenkiinnolla. Saa nähdä pystynkö mukautumaan crossiautoon ja rataan nopeasti. Tavoitteena minulla on ehjä kilpailu ja olisihan se hienoa jos pääsen podiumille.

Heti Honkajoen osakilpailun jälkeen Trogen lähtee kohti Espanjaa Motorlandin rataa, jossa ajetaan Formula 4 Espanjan sarjan ensimmäinen osakilpailu juhannuksena.

– Joo kyllä kiirettä riittää, mutta kyllä tämä on kivaa silti. Ainakin saa ajaa paljon ja sen on tämän homman paras puoli, Trogen sanoo.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa
02.03.2019Driftingistä tuttu Kristiina Aalto osallistui Itäralliin 2.3.2019
01.03.2019Lauri Joonan ilo vaihtui pettymykseen Kouvolassa ? kaikki peliin talvikauden päätöksessä Joensuussa
28.02.2019Sami Pajari ensi kertaa Itärallin maisemiin

Siirry arkistoon »