Uutiset

Trogen avaa rallicrosskautensa Honkajoella RX Academyssä: ?Tavoitteena ehjä kilpailu?

13.06.2017

GGTurbo_turboahdin_testi_auto_Renault.png

Sami-Matti Trogenin rallicrosskausi käynnistyy lauantaina Honkajoella. Trogen hyppää etuvetoisen RX Academyn Renault Clion rattiin, ja lähtee haastamaan niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kanssakilpailijat.

– Ajan vielä tällä viikolla Cliolla testin Jurvassa ja aikaisemmin ajoin testin Hyvinkäällä. Näillä kokemuksilla pitää pärjätä, Trogen sanoo.

15-vuotias lohjalainen siirtyi tälle kaudelle Formula 4 -auton rattiin, mutta ajaa kuitenkin myös rallicrossia kolme kilpailua RX Academyn parissa.

RX Academyn tarkoituksena on vauhdittaa nuorten ja lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailmanhuippua. Kilpailut ajetaan osana Rallicross SM -sarjaa.

RX Academyn avulla nuorille rallicross-kuljettajille tarjotaan ammattimainen kilpailuympäristö.  Vuoden 2017 RX Academy  sarjan voittajaa odottaa täysin rahoitettu paikka kauden 2018 rallicrossin EM-sarjassa Super1600 -luokan Renault Twingolla  tai vaihtoehtoisesti avustus RX2-sarjassa ajamiseen.

Sami-Matin kohdalla palkinnon saaminen jää lähes mahdottomaksi, koska kauden aikana lasketaan pisteet kaikista viidestä osakilpailusta.

– Vaikka voittaisin kaikki kolme osakilpailua niin pisteet tuskin riittävät sarjan voittoon, mutta en anna sen haitata, lähden kisoihin silti erittäin mielelläni ja on tosi kiva välillä päästä ajamaan välillä rallicrossia.

Viime kaudella Viron rallicross-sarjan junior1600 -luokan mestari ja ensimmäisen Rallycross Challenge Europe -sarjan kilpailunsa voittanut Trogen on tänä vuonna ajanut Formula 4 – autolla rajun testimäärän, yli viisituhatta kilometriä ja takana on nyt kolme kilpailuviikonloppua. Rallicrossiin keskittyminen on nyt jäänyt vähemmälle ja se on aivan luonnollista kovan testikevään jälkeen.

– Odotan Honkajoen kilpailua mielenkiinnolla. Saa nähdä pystynkö mukautumaan crossiautoon ja rataan nopeasti. Tavoitteena minulla on ehjä kilpailu ja olisihan se hienoa jos pääsen podiumille.

Heti Honkajoen osakilpailun jälkeen Trogen lähtee kohti Espanjaa Motorlandin rataa, jossa ajetaan Formula 4 Espanjan sarjan ensimmäinen osakilpailu juhannuksena.

– Joo kyllä kiirettä riittää, mutta kyllä tämä on kivaa silti. Ainakin saa ajaa paljon ja sen on tämän homman paras puoli, Trogen sanoo.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
02.03.2019Driftingistä tuttu Kristiina Aalto osallistui Itäralliin 2.3.2019
01.03.2019Lauri Joonan ilo vaihtui pettymykseen Kouvolassa ? kaikki peliin talvikauden päätöksessä Joensuussa
28.02.2019Sami Pajari ensi kertaa Itärallin maisemiin
27.01.2019Lauri Joona ajoi toiseksi Arctic Lapland Rallyssa
21.01.2019Lauri Joona valmiina Tunturin valloitukseen ? ?Pitää ajaa kovaa mutta tarkasti?
28.12.2018Sami-Matti Trogenin kausi 2018 ? kaasu pohjassa maaliin saakka
30.11.2018Sami-Matti Trogen on mukana tekemässä suomalaisen autourheilun historiaa
25.11.2018Sami-Matti Trogen taisteli voitosta RX2-sarjan päätöskilpailussa Etelä-Afrikassa
07.10.2018Sami-Matti Trogen ajoi RX Academyn mestariksi , voittoa juhlittiin sairaalassa

Siirry arkistoon »