URA-säätiö

URA-säätiö

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Apurahojen verotus ja vaikutus opintotukeen

Opiskeluun myönnettävät apurahat, kuten URA-säätiön opiskeluapuraha, ovat verovapaata tuloa, https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/apurahat/. Vuodesta 2019 lähtien myöskään Kela ei huomioi verovapaita apurahoja opintotuen tulovalvonnassa. Apurahan saajan ei siten enää tarvitse laskea URA-apurahaa opintotukeen vaikuttavaksi tuloksi eikä apurahaa tarvitse ilmoittaa Kelalle, http://www.kela.fi/mitka-tulot-huomioidaan-apurahat

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2021-22 haki 524 urheilijaa, mikä on ennätysmäärä. Apuraha myönnettiin 3000 tai 1500 euron suuruisena 188 urheilijalle.

Vuoden URAteko -tunnustuspalkinto

Apurahojen lisäksi URA-säätiö myöntää vuosittain URAteko-tunnustuspalkinnon henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Skrollaa sivua alaspäin nähdäksesi listan palkinnon saajista.

Yhteystiedot

URA-säätiön asiamies: Jukka Tirri, puh. 0447800213, ura@olympiakomitea.fi

URA-säätiön hallitus:

Tuuli Merikoski, puheenjohtaja
Panu Autio, varapuheenjohtaja
Aino-Kaisa Saarinen, varapuheenjohtaja
Henrik Forsberg
Emma Immonen
Mikaela Ingberg
Pekka Kare
Martti Kempas
Lasse Mikkelsson
Katja Saarinen
Petra Thorén

URA-apurahapäätöksiä valmistelevan jakotoimikunnan kokoonpano:

Panu Autio, URA-säätiön hallituksen jäsen
Juha Dahlström, Huippu-urheilukoordinaattori ja kaksoisura-asiantuntija
Hannele Hiilloskorpi, Valmennuskeskuspäällikkö
Martti Kempas, URA-säätiön hallituksen jäsen
Jani Tanskanen, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava
Jukka Tirri, URA-säätiön asiamies

 

Seuraa meitä myös Twitterissä ja Instagramissa @urasaatio.

URA-säätiön säännöt