GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin

26.09.2020

SAMI PAJARI PYSYNYT KIIREISENÄ SM-RALLIKAUDEN PÄÄTYTTYÄKIN

GGturbo_Sami_Pajari

Flying Finn Future Star tittelin kahdesti kaudella 2019 napannut ja rallin SM3-luokan mestaruuden 2019 voittanut Sami Pajari on kauden päätyttyäkin pysynyt kiireisenä. Eri medioiden ja lehtien haastattelut ovat pitäneet kiireisenä niin kuljettaja Sami Pajarin, kuin kartanlukija Antti Haapalankin. Sen vuoksi tässä jutussa ovatkin pääasiassa muut äänessä, sankareidenkin on joskus hyvä hengähtää.

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden antiin:
 
- Tuli tiimiin kultaa ja hopeaa kuljettajille, sekä pronssia tiimille, joten eihän sitä pettynyt voi olla. Viimeiseen kisaan startatessa oltiin kiinni kullassa, joten jännitettävää riitti vuoden viimeisen rallin viimeiselle ek:lle. Samin mestaruus oli pieni yllätys, kuitenkin vasta ensimmäinen kausi yleisen SM-sarjassa, joten kyllä minun odotukset ylittyivät iloisesti. GGTurbo panostaa vuonna 2020 voimakkaammin tuotekehitys -ja testitoimintaan, joten kilpailutoiminta jää todennäköisesti pois markkinointisuunnitelmasta.
Lokakuussa Samilla oli yhteistyökumppaneille suunnattu ajotapahtuma Pertunmaalla ja halukkaita kyyditettäviä riittikin. Ilmeet olivat kyydityksien jälkeen hämmästeleviä ja ihailevia, "voiko tuollaisella autolla todella ajaa noin kovaa." Fiestaan kertyikin päivän mittaan kilometrejä runsain määrin, kun myös tiimihenkilökuntaa kyyditettiin. Tilaisuudessa oli myös mahdollisuus kokeilla Dogbox Oy:n monimuotoista kalustoa testimielessä ja muitakin kuljettajia oli saapunut tämän vuoksi paikalle useita. Ruokailun ja kahvittelun oheen oli myös järjestetty Samille yllätyksenä mestaruuskakku, joka maistuikin viileässä syyssäässä erityisen hyvältä.
 
Paikalla oli myös Samin valmennuksessa pari vuotta mukana ollut, valmennustyöllä itsensä kiireisenä pitävä Kristian Sohlberg, joka myös sai omaa ajotuntumaa päivän aikana pidettyä hyvin yllä:
 
- Kyllä olen aika monen eri kuljettajan kanssa tehnyt töitä viime aikoina, muutaman kuskin kanssa todella paljon. Se on ollut minun tavoite alusta asti, saada kasvatettua oma ammattimaisesti toimiva valmennusryhmä Suomeen. Ulkomailla riittää myös työnsarkaa, mutta se on vain positiivinen asia. Minulla on iso halu auttaa nuoria kuskeja eteenpäin urallaan ja kehittää kuskien tasoa ylipäätänsä. On mahtavaa saada tehdä töitä sen lajin parissa joka on lähinnä sydäntä.
 
- Samissa vakuutti auton käsittelytaito ja rauhallisuus, sekä nuoresta iästä huolimatta oma perusteltu näkemys. Samin kanssa on todella helppo tehdä töitä, hän kuuntelee ja ottaa opiksi, mutta haastaa myös jos on oma mielipide ja keskustelu on avointa, Sohlberg kuvailee kuljettajaa. 
 
- Kulunut kausi meni ripauksen yli odotusten ainakin minun mielestä. Tiesin että Sami pystyy ajamaan kärkivauhtia, mutta oli se silti yllätys. Paljon tehtiin töitä niin nuotin kuin ajamisen kanssa. Samin erikoispiirre ja vahvuus on kyky muuttaa ajotyyliä auton mukaan, eli mukautua. Henkisesti hän on todella vahva. Fyysisellä puolella meillä on tekemistä, mutta siihenkin on lääkkeet olemassa. Tuleva vuosi on tärkeä ja pyrkimyksenä on, että Sami ajaa mahdollisimman paljon, jotta ajotuntuma pysyy hyvänä, jatkaa Sohlberg. 
 
AKK:n valmennuspäällikkönä toimiva Tuomo Nikkola kertoi kauden jälkeen pidetyn Flying Finn Future Star -tittelin valintatilaisuuden voittajasta seuraavasti kattojärjestön tiedotteessa:
 
- Samin kohdalla kokonaisuus huomioon otettuna askelmerkit löytyvät. Sami on osoittanut nopeutensa tänä vuonna ja on selvästi tehty työtä. MM-tason kartanlukija Mikko Markkula antoi hyvää nuottipalautetta. Lisäksi englanti on hallussa molemmilla kaksikosta ja on selkeät suunnitelmat, kuntopuolella on vielä hieman kehitettävää.
 
 
Pajari mukana tulevan viikonlopun Hanaa! Expossa
 
Sami on tulevana viikonloppuna Hanaa! Expossa Lahdessa tavattavissa ainakin Ralli SM:n osastolla vierailevana kuljettajana sekä pidempiaikaisesti Samsonas Motorsportin ja Dogbox Oy:n yhteisosastolla. 
 
- Osastollamme löytyy monenmoista kilpakalustoa, suorakytkentävaihteistoja, iskunvaimentimia, autoteippari kertomassa teippauksista ja onhan meillä tietysti Kristian Sohlbergkin siellä kertomassa rallivalmennuksista. Poiketkaahan osastollamme ja ehkäpä otamme messuilta löytyvissä ajosimulaattoreissa koutsin kanssa ajomiehestä mittaa, naurahtaa Sami ja heittää näin haasteen Sohlbergin suuntaan.
 
Sami Pajari ja taustajoukot haluavat kiittää kaikkia kaudesta 2019. 
 
05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin
19.12.2022Hakuaika AKK-Motorsport ry:n autourheilun valmennusohjelmaan kaudelle 2024 on 1.1.- 28.2.2023
12.12.2022URA-säätiön opiskeluapurahan sai 210 urheilijaa
26.10.2022RALLIN SUOMEN JUNIORIMESTERUUS- JA NUORTEN SM-SARJOISSA KILPAILLAAN VIISI OSAKILPAILUA KAUDELLA 2023
27.09.2022Uusi Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennus oppimateriaali on julkaistu syyskuussa 2022.
24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä

Siirry arkistoon »