Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä

22.07.2020

Neste Ralli siirtyi pandemian takia seuraavaan vuoteen, mutta MM-rallifiilis sykkii Keski-Suomen pääkaupungissa vahvana. Kisan järjestäjä, autourheilun lajiliitto AKK, kokoaa nimekkään nipun kansainvälisiä autourheilutähtiä Jyväskylän Lutakon satamaan 8.8.2020 digitaalisen autourheilun merkeissä. Maksuton tapahtumapäivä tarjoaa MM-rallin haastekisan lisäksi digitaalisen rata-autoilun SM-finaalin ja muuta yleisöviihdettä. Tapahtumasta pääsee nauttimaan paitsi paikan päällä, myös ennen kaikkea Ylen lähetysten ja WRC:n striimien myötä.

Kalle RovanperäEsapekka LappiTeemu SuninenMika Salo, ja vierailevana kuljettajana Takamoto Katsuta sekä muita kansainvälisiä tähtiä – Neste Rally Finland eChallengen osallistujalista pistää motorsport-fanin hymyilemään. Osa kuljettajista pääsee näyttämään digitaaliset ajotaitonsa jo ennakkoon rallin MM-sarjan promoottorin eWRC-konseptin alaisuudessa järjestettävässä shootout-kisassa, joka lähetetään yleisölle 30.7.–1.8. WRC:n ja Neste Rallin sosiaalisen median kanavissa. Sekä ennakkokisassa että tapahtumapäivän mittelöissä kilpailuympäristönä toimivat valikoidut Keski-Suomen virtuaaliset erikoiskokeet, jotka löytyvät WRC:n virallisesta rallipelistä.

- Hieno homma päästä mukaan Neste Rally Finland eChallengeen. Kyllä koko rallikansa ansaitsee tänä vuonna yhteisen fiilisnostatuksen. On mukava, että tapahtuma kokoaa porukkaa yhteen yli lajirajojen, ja varmasti näyttää myös, miksi digiautourheilu kasvattaa suosiotaan koko ajan. Eivät ole vielä kertoneet meille, mitä Neste Rallin pätkiä WRC:ssä tullaan ajamaan, mutta toivotaan, että joku omakin suosikki siellä mukana olisi, MM-rallikuski Esapekka Lappi hymyilee.

- Tästä tulee hauskaa! Mahtava päästä näkemään jätkiä myös paikan päällä Jyväskylässä, AKK:n tapahtumassa. Digiautourheilu on nasta laji, ja mielenkiintoista nähdä miten kukakin myös ennakkokisassa vetää. Digitaalinen autourheilu ei ole pelkkää ratin rullaamista, vaan haastaa kuljettajan siinä missä perinteinenkin. Siihen voi myös todella hurahtaa. Pitänee itse luottaa kokemukseen ja antaa nuorempien höntyillä, ex-F1-kuljettaja Mika Salo virnistää.

Motorsport-viihdettä Yle:n ja WRC:n kautta koko tapahtumapäivän ajan

Neste Rally Finland eChallenge -haastekisan ohella Jyväskylän Lutakon satamassa jännitetään digitaalisen rata-autoilun SM-sarjan finaalia, johon starttaavat iRacing-simulaattoreillaan lajinsa 20 parasta suomalaiskuljettajaa. Luvassa on lisäksi haastatteluja, yleisöaktiviteetteja, tapahtumakumppaneiden tarjoamia ajanviettoalueita sekä ruoka- ja juomapalveluita. Päivään sisältyy myös virallisempi osuus, kun Suomen MM-rallin ja Jyväskylän kaupungin välinen kolmivuotinen yhteistyösopimus allekirjoitetaan tapahtumapäivän viihtyisässä tunnelmassa.

- Tavoitteemme on järjestää kumppaneidemme kanssa uudenlainen, viihdyttävä ja vastuullinen tapahtuma, joka tavoittaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Haluamme tarjota myös jyväskyläläisille erityisen, positiivisen rallikokemuksen tähän poikkeukselliseen kesään. Jatkuvasti kasvava digitaalinen autourheilu on AKK:n lajina hieno alusta tuoda kuljettajat, yleisöt, harrastajat ja kumppanit yhteen uuden motorsport-ajan hengessä. Tervetuloa seuraamaan tapahtumapäivää vastuullisesti yksin ja yhdessä, luvassa on varmasti viihdyttäviä hetkiä, kuvailee AKK:n toimitusjohtaja Markus Häkkinen.

- AKK on kehittänyt uuden, innovatiivisen tavan toteuttaa rallin ja tätä kautta luoda elämyksiä suomalaisille että kansainvälisille faneille ja uusille seuraajille. Toivomme, että rallifanit saavat niin virtuaalirallin kuin ‘Life Happens. Rally Helps.’ -sosiaalisen median kampanjan kautta iloisen pilkahduksen tähän vuoteen, sanoo Sirpa Tuomi, Nesteen markkinointijohtaja.

WRC striimaa tapahtumasta livelähetyksiä sosiaalisen median kanaviinsa ja Yle lähettää paikan päältä suoraa lähetystä 8.8. kello 19.00–20.30 finaaleiden sekä podiumseremonioden merkeissä. AKK:n kanavissa digitaalisen autourheilun päivää seurataan etenkin Neste Rallin sosiaalisessa mediassa.

Tapahtuma-alue avaa porttinsa yleisölle Jyväskylän Lutakon satamassa kello 11.30 ja sulkeutuu kello 21.00. Maksuton tapahtuma toteutetaan vastuullisesti kaikki korona-ajan rajoituksia ja turvallisuussuosituksia noudattaen, minkä myötä myös alueilla kokonaisuudessaan olevien vierailijoiden määrä rajataan yhteensä 1 000 henkilöön. Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Lutakon satamaan on helppo saapua kävellen tai pyöräillen, ja moottoriajoneuvoilla paikalle tuleville Jyväskylän kaupunki tarjoaa maksuttoman pysäköintimahdollisuuden Lutakonaukiolla. Sataman P-alue on tapahtumakäytössä. 

Lisätietoja:
AKK / Markus Häkkinen, vt. tj., markus.hakkinen@autourheilu.fi, 040 551 0289

Lisätietoa medialle tapahtumaan ilmoittautumisesta Neste Rallin verkkosivuilla Medialle-osiossa täällä »

05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin
19.12.2022Hakuaika AKK-Motorsport ry:n autourheilun valmennusohjelmaan kaudelle 2024 on 1.1.- 28.2.2023
12.12.2022URA-säätiön opiskeluapurahan sai 210 urheilijaa
26.10.2022RALLIN SUOMEN JUNIORIMESTERUUS- JA NUORTEN SM-SARJOISSA KILPAILLAAN VIISI OSAKILPAILUA KAUDELLA 2023
27.09.2022Uusi Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennus oppimateriaali on julkaistu syyskuussa 2022.
24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä

Siirry arkistoon »