Uutiset

Ratamoottoripyöräilija Mika Kallio ajaa kilpaa Porschella 16.7.2016 Jurvan Botniaring:n radalla

13.07.2016

Jaakko_Tapper_Motorsport_Mika_Kallio.png

Mika Kallio vaihtaa välillä nelipyöräiseen.

Porsche GT3 Cup Challenge ja Finnish Touring Cars Cup jatkavat kilpailukausiaan ensi lauantaina Jurvan Botniaringillä. Noin 50 kuljettajaa valloittaa eri luokissa jälleen radan, ja lisäksi vieraita saapuu myös Ruotsin rata-autoilun STCC-pääsarjasta.

Radalla nähdään noin 80 kuljettajaa. Heistä tunnetuin lienee ratamoottoripyöräilyä ammatikseen ajava Mika Kallio. Tällä kaudella Kallio on toiminut KTM-tallin MotoGP-ratamoottoripyörän testikuljettajana.

- Testit ovat menneet pitkälti suunnitelmien mukaan. Alkukeväästä oli sääolosuhteiden kanssa ongelmia, emmekä aina päässeet radalle ollenkaan. Nyt viimeisimmät testit ovat menneet paremmin ja selvää kehitystä on havaittavissa, Kallio kertoo Porsche Cupin tiedotteessa.

- Pääsen myös osallistumaan MotoGP-sarjan viimeiseen osakilpailuun Valenciassa marraskuussa, joten siellä nähdään sitten todellisuudessa meidän kilpailuvauhti. Täytyy kuitenkin sanoa, että jo tähän mennessä tämä on ollut mielettömän hieno kokemus, hän lisää.

Porsche uusi kokemus 

Vielä viime kaudella Moto2-luokassa kilpaillut Kallio siirtyi KTM-tallin testikuljettajaksi tavoitteenaan saada paikka tallin MotoGP-kuljettajana kaudelle 2017. Tuo tavoite ei valitettavasti toteutunut, mutta kokeneella suomalaisella on kuitenkin seuraava kilpailu edessä jo tällä viikolla.

Kallio nimittäin kilpailee Botniaringillä, ja alla on Porschen kilpa-auto. Lisäksi hän ajaa samalla radalla myös näytösajoja kaksipaikkaisella ja 1000-kuutioisella Suzukin Superbike-pyörällä.

- Olihan se iso pettymys, kun KTM julkaisi jokin aikaa sitten ensi kauden kuljettajansa enkä itse siihen kaksikkoon lukeutunut. Nyt on kuitenkin edessä jälleen kilpailu nelipyöräisellä, Kallio sanoo tiedotteessa.

Hän osallistuu Porsche Racing Club Finlandin Time Trial -kilpailuun Botniaringillä ja ajaa lisäksi turva-autoa Porsche GT3 Cup Challengen kilpailulähdöissä.

- En ole ennen Porschella ajanut, joten nyt on hieno tilaisuus päästä ajamaan sellaisellakin, Kallio hehkuttaa.

02.02.2018Sami-Matti Trogen ajaa tulevalla kaudella kuusitoista rallicrosskilpailua kolmessa eri sarjassa.
02.12.2017Sami-Matti Trogen nousemassa suomalaisen moottoriurheilun parrasvaloihin: ?Kehityskäyrä on ollut hyvinkin nousujohteinen?
13.06.2017Trogen avaa rallicrosskautensa Honkajoella RX Academyssä: ?Tavoitteena ehjä kilpailu?
06.06.2017King of the Ring - Sami-Matti Trogen nousi palkintokorokkeelle
14.02.2017Sami-Matti Trogen F4 NEZ ja Espanjan sarjoihin: ?Kaikki kortit kannattaa katsoa?
06.02.2017Sami-Matti Trogen F4 sarjaan!!!
01.02.2017Sami-Matti Trogen hämmästytti F4-testissä: ?Vauhtikin taisi olla kohdallaan?
22.11.2016Rallicrossin superlahjakkuus Sami-Matti Trogen uuteen RX Academy -luokkaan
08.11.2016Porsche GT3 Cup ajaa Pohjois-Euroopan mestaruudesta kaudella 2017
24.10.2016Viron autourheilugaala kokosi mestarit yhteen Tartossa.

Siirry arkistoon »