Uutiset

Sami-Matti Trogenin tavoite piti, kauden ensimmäinen palkintokorokepaikka tuli Norjasta

26.02.2018

Sami-Matti_Trogen_Norja_2_2018.jpg

”Työvoitto, tai siis kolmas sija”, Sami-Matti hihkaisee.

Kauden kolmas RX Academy on Ice –sarjan osakilpailu ajettiin Norjan Ålissa sunnuntaina. Sami-Matti Trogenin alkukauteen oli mahtunut vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisia. Kokonaisuus on kuitenkin jäänyt alle odotusten, sillä finaalipaikkaa ei lohjalainen vielä ollut saavuttanut. Ennen Ålin kilpailua Sami-Matin ajamista oltiin Set Promotion tiimin kanssa käyty läpi, ja sitä saatiin pieniä yksityiskohtia muokkaamalla entistäkin vauhdikkaammaksi. Myös lähtöihin oli kiinnitetty huomiota. Näiden myötä nuorukainen pääsi tavoitteeseensa, hän ajoi kolmanneksi. Ruotsin osakilpailut ajettiin jäädytetyllä moottoriradalla, nyt kilpailtiin järven jäällä.
Kilpailupäivä eteni tutun kaavan mukaan, ensin ajettiin kolme alkuerää, sen jälkeen semifinaali ja finaali.

- Alkuerät menivät hyvin, toista lukuun ottamatta. Ensimmäisen voitin ja kolmannessa olin toinen, mutta se yksi meni pilalle. Siinä puhallin meni pois päältä ja lasi meni niin huuruun, etten nähnyt mitään ja osuin penkkaan. Tilanne sattui toisella kierroksella, olin johdossa ja yhtäkkiä ihan sumussa. Tuuletin oli lakannut toimimasta ja moottori alkoi lämpeämään. Se työnsi höyryä tuulilasiin niin paljon, että oli ajettava sivuun. Juttu selvisi varikolla, flektin johto oli ilmeisesti irronnut. 
Lähtöihin en ole vieläkään tyytyväinen, ne olivat huonoja alkuerissä, mutta toisaalta radan sisäreuna oli myös tosi huono paikka startata.

Alkuerien jälkeen Sami-Matin sijoitus oli yhden erävoiton, keskeytyksen ja yhden kakkossijan myötä toinen, kaksi pistettä suomalaiskuljettaja Joni Wimanin takana. Semifinaalit ovat tällä kaudella olleet Sami-Matin kompastuskivinä, mutta tällä kertaa tuli onnistuminen.

- En tiedä menikö puristamisen piikkiin, mutta lähtö meni taas huonosti, melkein sammutin auton viivalle. Lähdin paalulta, mutta putosin startissa kolmanneksi, joten oli vaikea nähdä kahden muun auton takana lumipölyssä. Menin lisälenkille toisella kierroksella ja säilytin paikkani, joten kolmannella sijalla nappasin finaalipaikan.

- Finaalissa tuli hyvä lähtö, päivän, ellei koko kauden paras, ja nousin kolmanneksi heti lähtösuoralla. Lisälenkille päätin mennä kolmannella kierroksella, se taktiikka oli ihan toimiva ja sain pidettyä aika helposti sijoitukseni. Katsoin viimeisten kierrosta aikana, että kärkikaksikko on päässyt karkuun eikä takana ole näkyvissä uhkaa, joten rauhoitin ajoani ja vähän jopa varmistelin. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän kilpailuun, sillä vauhti oli koko päivän hyvää. Lähtöihin pitää vielä enemmän keskittyä ja saada rutiinia, niin lopputulos voisi olla vieläkin parempi, Sami-Matti kertoo.

Sami-Matti nousi sarjan kokonaistilanteessa neljänneksi, kauden viimeinen talviosakilpailu ajetaan viikon kuluttua Norjassa, paikkana on tällä kertaa Gol.

Tilanne 3/4

1) Jesse Kallio 95p
2) Joni Wiman 93p
3) Simon Syversen Norja 74p
4) Sami-Matti Trogen 62
5) Marko Muru Viro 52p

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »