Uutiset

Sami-Matti Trogenin tavoite piti, kauden ensimmäinen palkintokorokepaikka tuli Norjasta

26.02.2018

Sami-Matti_Trogen_Norja_2_2018.jpg

”Työvoitto, tai siis kolmas sija”, Sami-Matti hihkaisee.

Kauden kolmas RX Academy on Ice –sarjan osakilpailu ajettiin Norjan Ålissa sunnuntaina. Sami-Matti Trogenin alkukauteen oli mahtunut vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisia. Kokonaisuus on kuitenkin jäänyt alle odotusten, sillä finaalipaikkaa ei lohjalainen vielä ollut saavuttanut. Ennen Ålin kilpailua Sami-Matin ajamista oltiin Set Promotion tiimin kanssa käyty läpi, ja sitä saatiin pieniä yksityiskohtia muokkaamalla entistäkin vauhdikkaammaksi. Myös lähtöihin oli kiinnitetty huomiota. Näiden myötä nuorukainen pääsi tavoitteeseensa, hän ajoi kolmanneksi. Ruotsin osakilpailut ajettiin jäädytetyllä moottoriradalla, nyt kilpailtiin järven jäällä.
Kilpailupäivä eteni tutun kaavan mukaan, ensin ajettiin kolme alkuerää, sen jälkeen semifinaali ja finaali.

- Alkuerät menivät hyvin, toista lukuun ottamatta. Ensimmäisen voitin ja kolmannessa olin toinen, mutta se yksi meni pilalle. Siinä puhallin meni pois päältä ja lasi meni niin huuruun, etten nähnyt mitään ja osuin penkkaan. Tilanne sattui toisella kierroksella, olin johdossa ja yhtäkkiä ihan sumussa. Tuuletin oli lakannut toimimasta ja moottori alkoi lämpeämään. Se työnsi höyryä tuulilasiin niin paljon, että oli ajettava sivuun. Juttu selvisi varikolla, flektin johto oli ilmeisesti irronnut. 
Lähtöihin en ole vieläkään tyytyväinen, ne olivat huonoja alkuerissä, mutta toisaalta radan sisäreuna oli myös tosi huono paikka startata.

Alkuerien jälkeen Sami-Matin sijoitus oli yhden erävoiton, keskeytyksen ja yhden kakkossijan myötä toinen, kaksi pistettä suomalaiskuljettaja Joni Wimanin takana. Semifinaalit ovat tällä kaudella olleet Sami-Matin kompastuskivinä, mutta tällä kertaa tuli onnistuminen.

- En tiedä menikö puristamisen piikkiin, mutta lähtö meni taas huonosti, melkein sammutin auton viivalle. Lähdin paalulta, mutta putosin startissa kolmanneksi, joten oli vaikea nähdä kahden muun auton takana lumipölyssä. Menin lisälenkille toisella kierroksella ja säilytin paikkani, joten kolmannella sijalla nappasin finaalipaikan.

- Finaalissa tuli hyvä lähtö, päivän, ellei koko kauden paras, ja nousin kolmanneksi heti lähtösuoralla. Lisälenkille päätin mennä kolmannella kierroksella, se taktiikka oli ihan toimiva ja sain pidettyä aika helposti sijoitukseni. Katsoin viimeisten kierrosta aikana, että kärkikaksikko on päässyt karkuun eikä takana ole näkyvissä uhkaa, joten rauhoitin ajoani ja vähän jopa varmistelin. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän kilpailuun, sillä vauhti oli koko päivän hyvää. Lähtöihin pitää vielä enemmän keskittyä ja saada rutiinia, niin lopputulos voisi olla vieläkin parempi, Sami-Matti kertoo.

Sami-Matti nousi sarjan kokonaistilanteessa neljänneksi, kauden viimeinen talviosakilpailu ajetaan viikon kuluttua Norjassa, paikkana on tällä kertaa Gol.

Tilanne 3/4

1) Jesse Kallio 95p
2) Joni Wiman 93p
3) Simon Syversen Norja 74p
4) Sami-Matti Trogen 62
5) Marko Muru Viro 52p

30.08.2019NUORELLE RALLITÄHDELLE TARJOLLA HUIPPUPALKINTO RALLIN MM-SARJAAN
28.08.2019Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana
08.07.2019RALLI SM 2020 - KILPAILUKALENTERI
20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa

Siirry arkistoon »