Uutiset

Lohjalainen Sami-Matti Trogen ajoi voittoon Norjassa

04.03.2018

Sami-Matti_Trogen_Norja_2018.jpg

Sami-Matti Trogenin ajo Norjan Golissa täytti kaikki odotukset "Alkukauden pettymykset oli helppo unohtaa"

RX Academy on Ice –sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Norjan Golissa. Sami-Matti Trogenin kausi on mennyt kilpailu toisensa jälkeen parempaan suuntaan, kunnes Golissa tuli täysosuma. 
Sarja alkoi helmikuun alussa, Ruotsin Östersundissa Sami-Matin ajosta paistoi vielä kokemuksen puute piikkirenkailla ajamisesta. Toisessa kilpailussa Höljesissä vauhti radalla alkoi löytymään, mutta lähtöjen kanssa oli vielä opeteltavaa. Kolmannessa osakilpailussa Norjan Ålissa Sami-Matti otti ison harppauksen eteenpäin, sai lähtöihin paremman tuntuman ja ajoi kolmanneksi. Golin kilpailu päätti neljän osakilpailun talvisarjan, aiemmista kilpailuista kerätyn kokemuksen ja kehityksen myötä tuloksena oli voitto. 
Sarjan kokonaistilanteessa Sami-Matti oli neljäntenä, norjalainen Simon Syversen oli kaksitoista pistettä edellä.

- Hyvillä fiiliksillä ollaan menossa kohti Norjaa. Keskityn lähtöihin, nautin kisaamisesta ja toki yritän saavuttaa Syversenin, sarjan kolmospaikka kiinnostaa, Sami-Matti kertoi ennen kilpailua.  

Gol oli kilpailupaikkana upea. Korkeiden vuorien kainalossa oli jäädytetty moottorirata, joka oli aiempia ratoja hitaampi mutta teknisempi. 
Kolmen alkuerän jälkeen Sami-Matti oli ykkösenä. Sijoituksina oli kaksi kertaa toinen ja kolmannen alkuerän voitto.

- Kaksi ensimmäistä alkuerää meni taas lähtöjä lukuun ottamatta hyvin, mutta lisälenkkien ajoitukset osuivat ja sain ohiteltua itseni molemmissa toiseksi. Viimeisessa alkuerässä päätin startata eri tavalla. ”Nojasin” enemmän kytkintä vasten, niin että auto pyrki karkaamaan, se tapa tuntui toimivan ja voitin.

Semifinaaleja ajettiin kaksi, joista molemmista kolme nopeinta pääsi finaaliin. 

- Olin semissä paalupaikalla, käytin hyväksi havaittua lähtötapaa ja sain taas todella hyvän startin. Rata oli jo aika kehnossa kunnossa, mutta ajoin kieli keskellä suuta voittoon. 

Finaaliin Sami-Matti lähti ykkösruudusta, vierellä oli virolainen Marko Muru. Simon Syversen, jolta Sami-Matti yritti kaapata sarjan kolmospaikkaa, oli myös selvittänyt tiensä finaaliin, hän starttasi toisesta rivistä. 

- Lähtö meni taas hyvin, mutta nyt oli tosi tasaista. Rata oli vieläkin kuluneempi kuin semissä, joten piti olla tarkkana. Ajoin kolme kierrosta kärjessä, kunnes neljännellä en pysynyt kunnolla urassa ja huomasin että Muru saavuttaa. Menin ”jokerille” viimeisellä kierroksella, ja katsoin että nyt Muru pääsee ohi, mutta ei. Sain väännettyä itseni lisälenkiltä ulos tullessa kärkeen, tuli aika spontaani pikku tuuletus kun ajoin voittajana ruutulipulle. 

Taistelu sarjan kolmospaikasta meni Norjaan kolmen pisteen erolla.

- Loppujen lopuksi talvi meni hyvin. Vaikka alussa olikin tahmeaa, tämä oli jo tosi hyvä kisa. Viime viikonlopun kolmas sija ja nyt voitto, kyllä maistui makealta alkukauden kahden pettymykseen päättyneen reissun jälkeen. Kokonaisuutta kun summaa, niin mieleen jäi myös kisojen hyvä ilmapiiri. RX Academyn ja järjestäjän iso panostus sarjaan, oli lämmintä varikkotelttaa ja netti-tv:tä, mahtava kokemus. Vai se jäi vähän kaivelemaan kun en onnistunut Syverseniä sarjassa ohittamaan. Sain kuitenkin arvokasta oppia kesää varten, joten silloin mennään entistä kovempaa, Sami-Matti päättää.

Talvisarja on nyt takana, RX Academy jatkuu keväällä. Sarjaan kuuluu viisi osakilpailua joista kolme ajetaan Suomessa ja kaksi Ruotsissa. MM-rallicrossin yhteydessä ajettavassa RX2 –sarjassa Sami-Matilla on ohjelmassa seitsemän kilpailuviikonloppua, kausi alkaa toukokuun puolessa välissä Belgian osakilpailulla.

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »