Uutiset

RX Academy tasaisempana kuin koskaan, Sami-Matti Trogen ajoi toiseksi Honkajoella

16.06.2018

Sami-Matti_Trogen_Honkajoki_2018.jpg

Viime kaudella lanseerattu kansainvälinen RX Academy-sarja teki paluun Suomeen, kauden toinen osakilpailu ajettiin SM-rallicrossin yhteydessä Honkajoella, ja se oli historiallisen tasainen. Sami-Matti Trogen teki tarkkaa työtä koko päivän ja ajoi finaalissa toiseksi. Set Promotion-tiimin isännöimän sarjan avaus crossattiin Ruotsin Höljesissä toukokuussa.

- Olen ihan tyytyväinen, päivä meni tasaisesti ja sain kerättyä hyvät sarjapisteet, Sami-Matti summasi finaalin jälkeen.

Kilpailu alkoi lauantaina aamu yhdeksältä, edessä oli kolme alkuerää. Ensimmäisessä erässä Sami-Matin lähtöpaikka oli uloimmalta radalta, ei paras paikka. Lohjalainen sai hyvän startin, mutta viereltä lähtenyt puolalainen Oskar Leitgeber oli koko lähtökiihdytyksen rinnalla, ja Sami-Matin oli tyytyminen toiseen sijaan. 
Tasaväkisillä autoilla kilpailtaessa lähdön merkitys on suuri, Sami-Matti sai kahdessa seuraavassa erässä samanlaiset startit. Sen jälkeen kilpailu radalla noudatti jo nähtyä kaavaa, Sami-Matti tuli aivan Leitgeberin imussa ruutulipulle. 

Semifinaaleissa päivän nopein pari oli asetettu eri lähtöihin, ja molemmat voittivat eränsä, joten odotettavissa oli Suomi – Puola ottelun neljäs ja viimeinen näytös, finaali. Sami-Matti kiihdytti Leitgeberin rinnalla ensimmäiseen kaarteeseen saakka, mutta jälleen lähtöruudun merkitys nousi esiin, eikä lohjalainen pystynyt kampeamaan itseään johtoon. Taistelu oli kuitenkin alkanut. Leitgeber näytti karkaavan, mutta alkoi myös tehdä pieniä virheitä, Sami-Matti kavensi eroa. Viimeiseen mutkaan tultaessa ero oli kutistunut muutamaan metriin, mutta ohitusyritystä ei enää tullut, ja Sami-Matti kurvasi maaliin toisena.

- Osuin toisella kierroksella liian kovaa kanttariin, ja eturengas sai osuman. Se alkoi vipottamaan ja  vähän haittasi ajamista, enkä enää lopussa päässyt niin lähelle, että olisi ollut järkevää yrittää ohitusta. Sain kuitenkin sarjan kannalta tärkeät toiseksi korkeimmat pisteet, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa osakilpailua, Sami-Matti kertoo. 

Sami-Matti Trogen nousi sarjassa neljänneltä sijalta toiseksi, kuuden pisteen päähän johtavasta Oskar Leitgeberistä. Kauden kolmas osakilpailu ajetaan Jalasjärvellä 11. päivä elokuuta, sitä ennen Sami-Matti ajaa vielä RX2-luokan kilpailut Ruotsissa ja Kanadassa.

Finaalin tulos:

1) Oskar Leitgeber POL 
2) Sami-Matti Trogen FIN +0,6 s.
3) Marko Muru EST +2,2 s.

Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, tilanne 3/5:

1) Oskar Leitgeber POL 52p
2) Sami-Matti Trogen FIN 46p
3) Jimi Kalliomäki FIN 45p

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »