Uutiset

Sami-Matti Trogen hämmästytti F4-testissä: ?Vauhtikin taisi olla kohdallaan?

01.02.2017

a_Jaakko_Tapper_Motorsport_Sami-Matti_Formula_4.png

Rallicrossista tuttu Sami-Matti Trogen testasi menestyksekkäästi F4-autoa Barcelonan radalla Espanjassa. Testiauto oli Koiranen GP:n ja Trogen oli toisen ajopäivän viimeisen testisession nopein.

– Odotin testipäivää mielenkiinnolla ja olen todella iloinen, että minulle tarjoutui mahdollisuus F4-testeihin, Sami-Matti Trogen sanoo.

Aiempaa kokemusta formulasta eikä vastaavasta kilpurista Sami-Matilla ole, joten testiin lähdettiin varovaisin mielin, ajatuksena kartuttaa kokemusta ajamisesta, testaamisen nikseistä, radasta ja tietysti tutustua formulamaailman hienouksiin. Ensimmäinen testipäivä sujui kommelluksitta. Sami-Matti aloitti varovaisesti turhia riskejä vältellen, mutta onnistui ajamaan hyviä aikoja ollen lopulta päivän kolmanneksi nopein.

– Ensimmäistä testipäivää ennen olin tutustunut rataan ajosimulaattorin avulla, ei tarvinnut ihan kokonaan opetella rataprofiilia. Keskityin autoon ja koko pakettiin todella paljon, ja mielestäni aloin pääsemään siihen sisään jo ensimmäisen päivän aikana. Kävin ajoani läpi koko testin ajan tiedonkeruusta Koiranen GP:tä edustaneen Miki Weckströmin kanssa, ja saimme hiottua ajamistani nopealla tahdilla. Homma alkoi sujua koko ajan paremmin.

Tiistai valkeni Barcelonassa aurinkoisena, ja Sami-Matilla oli tarkoitus varovaisesti nostaa vauhtiaan. Ajaminen sujui jälleen hienosti, ja ajat olivat kovia. Toiseksi viimeiseen sessioon Sami-Matti nosti vauhtia entisestään ja oli koko porukan toiseksi nopein. Se nostatti intoa entisestään. Viimeiseen vetoon Sami-Matti lähtikin jo puolentoista päivän kokemuksella, eikä turhaan radalla kainostellut vaan iski pöytään kovimman ajan. Se sai varikolla päivystävään porukkaan aikamoista kuhinaa, ja päiden pyörittelyn jälkeen moni tulikin kyselemään, millaisia suunnitelmia nuorukaisella on tulevaisuuden varalle.

– Olen itse todella tyytyväinen testiin ja se antoi minulle paljon, ja vauhtikin taisi olla kohdallaan. Suuri kiitos Koiranen GP:n koko henkilökunnalle, iloitsi Sami-Matti.

Myös isä Mika Trogen hämmästeli suoritusta.

– Sami-Matti on erittäin lahjakas autourheilija. Ajattelin jo viime kaudella, että nyt hän ei pääse enää yllättämään minua, koska hän oli sen jo tehnyt moneen kertaan rallicrossin parissa. Täytyy myöntää, että jälleen kerran suuni loksahti auki kun ensimmäiset testikierrokset olivat ajettu. En olisi uskonut, että hän ajaa myös tässä lajissa näin hyvällä tasolla. Itse mietin ennen testiä, että pääasia on tulla maaliin ehjällä autolla ja salaa ajattelin parin sekunnin eroa muihin hyvänä suorituksena. Nyt kuitenkin ero oli pieni ja testin lopulla jopa nopein aika tuli plakkariin. Myös Matti Alamäki oli mukanamme testeissä ja Matin kanssa pohdimme Sami-Matin tulevaisuutta jo kesken testien.

Sami-Matilla on vahvat taustajoukot, jotka uskovat häneen ja tulevaan ammattilaisuraan.

– Olemme rakentaneet määrätietoisesti hänelle rallicross-uraa hyvällä menestyksellä, mutta kyllä täytyy yöntää se tosiasia, että tällä testireissulla ajatuksiimme tuli muitakin vaihtoehtoja. En uskalla vielä sanoa hänen tulevaisuudesta, mutta toki se on selvää, että moottoriurheilun parissa jatketaan. Formulaa pidämme vaihtoehtona, ja on myös mahdollista että teemme jatkossa työtä jopa kahden lajin parissa, Mika Trogen kertoo.

02.02.2018Sami-Matti Trogen ajaa tulevalla kaudella kuusitoista rallicrosskilpailua kolmessa eri sarjassa.
02.12.2017Sami-Matti Trogen nousemassa suomalaisen moottoriurheilun parrasvaloihin: ?Kehityskäyrä on ollut hyvinkin nousujohteinen?
13.06.2017Trogen avaa rallicrosskautensa Honkajoella RX Academyssä: ?Tavoitteena ehjä kilpailu?
06.06.2017King of the Ring - Sami-Matti Trogen nousi palkintokorokkeelle
14.02.2017Sami-Matti Trogen F4 NEZ ja Espanjan sarjoihin: ?Kaikki kortit kannattaa katsoa?
06.02.2017Sami-Matti Trogen F4 sarjaan!!!
01.02.2017Sami-Matti Trogen hämmästytti F4-testissä: ?Vauhtikin taisi olla kohdallaan?
22.11.2016Rallicrossin superlahjakkuus Sami-Matti Trogen uuteen RX Academy -luokkaan
08.11.2016Porsche GT3 Cup ajaa Pohjois-Euroopan mestaruudesta kaudella 2017
24.10.2016Viron autourheilugaala kokosi mestarit yhteen Tartossa.

Siirry arkistoon »