Uutiset

Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun

25.06.2020

Sami-Matti_Trogen_27062020_Nuerburring.jpg

Etenkin digitaalisen autourheilun puolella viime ajat urakoinut Sami-Matti Trogen pääsee Walkenhorst Motorsport -tiimin oikean auton ohjaimiin tulevana viikonloppuna Saksassa.

Trogen ajaa neljän tunnin kestävyyskilpailun legendaarisella Nürburgringin radalla, suoraan BMW:n tehtaalta toimitetulla uudella M2 CS Racing -autolla.

Trogen aloitti kautensa tammikuussa rallin SM-sarjalla, mutta poikkeusolojen iskiessä maaliskuussa, kilpailemista jatkettiin ainoastaan digitaalisen autourheilun puolella. Kaikesta huolimatta, kevät toi mukanaan uusia mahdollisuuksia rata-ajon puolella, joten rallitoiminta on päätetty siirtää pysyvästi sivuun.

– Rata-ajo on kiinnostanut minua koko ajan ja nyt siihen on auennut hieno mahdollisuus, johon haluan ehdottomasti tarttua. Alkukausi rallin parissa oli mielenkiintoinen ja opettavainen, ja antoi Suomen talviolosuhteissa hyvän mahdollisuuden ajotuntuman ylläpitämiseen, mutta kyllä veri vetää radalle, Trogen kuvailee.

Maaliskuussa Ranskassa onnistuneesti ajetun GT3-testin jälkeen, aktiivinen yhteydenpito Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa on jatkunut tiiviinä. Kesäkuun puolessa välissä Trogen suoritti kilpailulupaan vaadittavan perustason lisenssin ja nyt vuorossa on ensimmäinen kilpailu saksalaistiimin kanssa.

Kohti Nürburgringin Nordschleifea uunituoreella BMW:llä

Tulevan viikonlopun kilpailu, NLS race 1 – 51. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy, käydään Nürburgringin Nordschleifen radalla lauantaina 27.6.

Kilpailuareena on Trogenille tuttu, etenkin simulaattorilla, jolla hän on ajanut rataa ympäri lähemmäksi 100 tuntia. Myös Saksan lisenssin suorittamisen ja Walkenhorstin tiimin testien yhteydessä kierroksia on kertynyt autolla parikymmentä.

Mikä lisää mielenkiintoa, Trogen pääsee korkkaamaan yhdessä tiimikaverinsa Mario von Bohlenin kanssa kirjaimellisesti pakasta vedetyn BMW M2 CS Racing -auton. Kyseessä on ensimmäinen kilpailu koskaan tällä BMW M240i:n seuraajalla, jolla tullaan kilpailemaan vuonna 2021 BMW Cupissa.

Katso tästä muita juttuja Sami-Matti Trogenista.

Lauantain kilpailun jälkeen, seuraavat ratakilpailut Saksassa ajetaan heinäkuussa 11. ja 12. päivä, joista molempina käydään niin ikään neljän tunnin kilpailut.

Trogenin loppuvuoden ohjelmaan kuuluu niin rata-ajoa Saksassa kuin digitaalista autourheiluakin Williams Esports -tiimissä.

24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

Siirry arkistoon »