Uutiset

SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

17.03.2020

Sami-Matti_Trogen_GT3_ranska

Sami-Matti Trogen ajoi GT3-luokan testiä Ranskassa. Autona 17-vuotiaalla Trogenilla oli Walkenhorst Motorsportin BMW M6. Paul Ricardin radalla järjestetyt testipäivät ajettiin useamman tallin kesken. 

Trogen piti kiirettä radalla ja vakuutti tallin henkilökunnan: “Impressive laptimes” (vakuuttavia kierrosaikoja), Walkenhorst Motorsportin kilpailuinsinööri totesi.

Testimahdollisuutta oli palloteltu syksyn mittaan, mutta matka Ranskaan tuli lopulta osittain yllätyksenä. Trogen ajoi kahtena päivänä noin 50 kierrosta, painottuen autoon tutustumiseen.

– Tästä mahdollisuudesta olimme keskustelleet, mutta lopullinen sinetti tuli, kun eräs kuljettaja joutui perumaan testin. Hän laittoi viestiä, että kiinnostaako. Eipä siihen voinut vastata kuin totta kai. Rata-ajo on kiinnostanut aina. Ekat kierrokset olivat vähän varovaisia auton kanssa, mutta aika nopeasti pääsin loppujen lopuksi sisään, Trogen kertoo.

Trogen oli ajanut rataa aiemminkin, mutta X-R’cer-ajosimulaattorilla.

– Simulaattorilla olin vähän ajanut, mutta yllättäen väärää versiota. Tiesin toki, mihin mutkat kääntyvät ennen kuin ruvettiin ajamaan, etten aivan sokkona lähtenyt.

Trogenin ajama BMW M6 on 4,4-litraisella, 585-hevosvoimaisella V8-moottorilla aateloitu takavetoinen kilpaohjus, jonka suorituskyky on “riittävä”. Trogen pääsi nopeasti auton kanssa sinuiksi ja kierrosajat olivat hyviä.

– Auto oli erittäin hieno ajaa, paljon voimaa ja yllättävän paljon “downforcea”. Sain ajamisesta hyvin kiinni, koska pohjalla on kuitenkin kokemusta koppiautolla ajamisesta, ja “simulla” (simulaattorilla) on tullut ajettua paljon GT-luokan autoilla. Testi lähti hyvin liikkeelle. Ajettiin viiden kierroksen vetoja ja sitten vaihdettiin aina kuskia. Päivä oli ihan hyvä, parannettavaa oli esimerkiksi jarrutuksissa. Kierrosajat olivat kuitenkin tasaisia, ja kehitystä tuli koko ajan.

Toisen testipäivän aikana katkennut vetoakseli oli päättää rupeaman, mutta itse tallin omistaja Henry Walkenhorst riensi apuun ja istutti lohjalaisen omaan autoonsa.

– Henry tuli nostamaan hattua ja heitti “kivet” minun kierrosajoista. Hän oli vakuuttunut ajamisestani tuollaisella autolla. Testi oli kokonaisuudessaan todella onnistunut ja oli hienoa ajaa. Toki on vielä kehitettävää, kuten pitääkin olla.

Testimenestys asettaa lohjalaisen isojen valintojen eteen. Signaali Walkenhorstin suunnalta on kutsuva, joten Trogenin tiimissä puntaroidaan lähiviikkoina eri vaihtoehtoja. Rallin SM-sarjassa ajava, Williamsin F1-tiimin eSport-kuljettaja tulee kertomaan päätöksestään lähiaikoina.

– Tiimi haluaisi jatkaa työskentelyä kanssani, joten katsotaan, mitä tehdään tulevaisuudessa, Trogen aprikoi.

Teksti: Toni Lönnroos, tiedote.

24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

Siirry arkistoon »