Uutiset

Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana

28.08.2019

Pajari_starttaa_Laitilan_SM-ralliin_toiveikkaana.png

Sami Pajari ja Antti Haapala starttaavat 31. elokuuta Laitilan SM Oili Jalonen ralliin numero 4 auton kyljessä, pistetilanteessa kaksikko on kuitenkin SM3-luokan toisena.

Kauden kuudenteen osakilpailuun edelle starttaavat latua avaamaan samassa pistemäärässä oleva pistekolmonen Joonas Lindroos, sekä pistejohtajan viittaa yhden pisteen erolla kantava Pajarin tiimikaveri Lauri Joona.

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin kaksikko Lauri Joona ja Sami Pajari ovat ajaneet vahvan kauden ja tiimien välisessä pistetilanteessa tiimi on komeasti toisena Printsport 1:n jälkeen.

Pajarin sarjakausi on sujunut suhteellisen tasaisesti, sijoitusten ollessa 3, keskeytys, 3, 3 ja 1.

Kun kauden kuudesta ensimmäisestä kisasta lasketaan viisi parasta sijoitusta mukaan, tarkoittaa se sitä, että Laitilassa ajetaan talven Kouvolan keskeytyksen myötä tullutta nollaa pistettä pois tilastoista. Maaliin tullessa siis sijoituksesta saatavat pisteet voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Sama tilanne on käytännössä kaikilla, paitsi pistejohtaja Joonalla, sekä pistenelonen Arttu Lähdeniemellä.

Laitilan osakilpailun jälkeen on jäljellä vielä syyskuun lopussa ajettava SM Salo – Turku Ralli, jossa jaossa on kauden korkeimmat pisteet, panoksia siis riittää vielä kauden loppuun asti.

– Kaudelle tavoitteeksi asetettu viiden sakkiin loppupisteissä pätee edelleen, mutta kun nyt pisteissä ollaan kolmen sakissa, niin eihän tästä taistelutta luovuta. Flying Finn Future Starin ensimmäisen osion voiton myötä tavoite on kauden päätteeksi tavoitella myös toista vaihetta.

– Laitilaan startataan kauden aikana hyvin palvelleella Ford Fiesta R2 -autollamme, joka ei siis ole se uusin painos, jolla ajoimme Neste Rallissa. En usko sen kuitenkaan ratkaisevan mitään, ratin ja penkin välissä homma ratkaistaan. Vaikka sadetta ei olekaan kilpailun ajaksi luvattu, niin meille se sopisi, tuumailee Pajari.

Jos moniin kauden aiempiin kilpailuihin verrataan, on 17-vuotiaalla kuljettajalla Varsinais-Suomen tiestöiltä jo aiemmilta vuosilta tuntumaa.

– Ensimmäisen varsinaisen rallini ajoin vuonna 2016 Kaasujalka-rallissa, ajoin silloin nuorten luokassa neljänneksi. Vuonna 2017 tuli Nuorten Cupissa ensimmäinen voittoni samaisessa rallissa, ja viime vuonna tuli mestaruuden ratkaissut voitto Nuorten SM-sarjasta Oili Jalonen rallissa. Voidaan siis sanoa, että hyviä muistoja on tältä suunnalta kertynyt aiemmilta vuosilta, ja mielelläni näiden muistojen sarjaan ottaisin hyvää jatkumoa. Keskiviikkona suuntaamme Mäntyharjulle testaamaan ja herättelemään ajotuntumaa muutaman viikon tauolta, päättää Pajari.

Teksti: Jani Seppälä, Sami Pajarin tiedotus

24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

Siirry arkistoon »