Uutiset

Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana

28.08.2019

Pajari_starttaa_Laitilan_SM-ralliin_toiveikkaana.png

Sami Pajari ja Antti Haapala starttaavat 31. elokuuta Laitilan SM Oili Jalonen ralliin numero 4 auton kyljessä, pistetilanteessa kaksikko on kuitenkin SM3-luokan toisena.

Kauden kuudenteen osakilpailuun edelle starttaavat latua avaamaan samassa pistemäärässä oleva pistekolmonen Joonas Lindroos, sekä pistejohtajan viittaa yhden pisteen erolla kantava Pajarin tiimikaveri Lauri Joona.

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin kaksikko Lauri Joona ja Sami Pajari ovat ajaneet vahvan kauden ja tiimien välisessä pistetilanteessa tiimi on komeasti toisena Printsport 1:n jälkeen.

Pajarin sarjakausi on sujunut suhteellisen tasaisesti, sijoitusten ollessa 3, keskeytys, 3, 3 ja 1.

Kun kauden kuudesta ensimmäisestä kisasta lasketaan viisi parasta sijoitusta mukaan, tarkoittaa se sitä, että Laitilassa ajetaan talven Kouvolan keskeytyksen myötä tullutta nollaa pistettä pois tilastoista. Maaliin tullessa siis sijoituksesta saatavat pisteet voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Sama tilanne on käytännössä kaikilla, paitsi pistejohtaja Joonalla, sekä pistenelonen Arttu Lähdeniemellä.

Laitilan osakilpailun jälkeen on jäljellä vielä syyskuun lopussa ajettava SM Salo – Turku Ralli, jossa jaossa on kauden korkeimmat pisteet, panoksia siis riittää vielä kauden loppuun asti.

– Kaudelle tavoitteeksi asetettu viiden sakkiin loppupisteissä pätee edelleen, mutta kun nyt pisteissä ollaan kolmen sakissa, niin eihän tästä taistelutta luovuta. Flying Finn Future Starin ensimmäisen osion voiton myötä tavoite on kauden päätteeksi tavoitella myös toista vaihetta.

– Laitilaan startataan kauden aikana hyvin palvelleella Ford Fiesta R2 -autollamme, joka ei siis ole se uusin painos, jolla ajoimme Neste Rallissa. En usko sen kuitenkaan ratkaisevan mitään, ratin ja penkin välissä homma ratkaistaan. Vaikka sadetta ei olekaan kilpailun ajaksi luvattu, niin meille se sopisi, tuumailee Pajari.

Jos moniin kauden aiempiin kilpailuihin verrataan, on 17-vuotiaalla kuljettajalla Varsinais-Suomen tiestöiltä jo aiemmilta vuosilta tuntumaa.

– Ensimmäisen varsinaisen rallini ajoin vuonna 2016 Kaasujalka-rallissa, ajoin silloin nuorten luokassa neljänneksi. Vuonna 2017 tuli Nuorten Cupissa ensimmäinen voittoni samaisessa rallissa, ja viime vuonna tuli mestaruuden ratkaissut voitto Nuorten SM-sarjasta Oili Jalonen rallissa. Voidaan siis sanoa, että hyviä muistoja on tältä suunnalta kertynyt aiemmilta vuosilta, ja mielelläni näiden muistojen sarjaan ottaisin hyvää jatkumoa. Keskiviikkona suuntaamme Mäntyharjulle testaamaan ja herättelemään ajotuntumaa muutaman viikon tauolta, päättää Pajari.

Teksti: Jani Seppälä, Sami Pajarin tiedotus

30.08.2019NUORELLE RALLITÄHDELLE TARJOLLA HUIPPUPALKINTO RALLIN MM-SARJAAN
28.08.2019Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana
08.07.2019RALLI SM 2020 - KILPAILUKALENTERI
20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa

Siirry arkistoon »