Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan - kaadon kautta vahvaan nousuun

29.04.2019

Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan – kaadon kautta vahvaan nousuun

Hallitseva RX Academy -voittaja Sami-Matti Trogen teki vahvan suorituksen RX2-sarjan avauskisassa Barcelonassa 27.-28.4., ajaen itsensä epäonnisen sattumuksen kautta lopulta neljänneksi. Kilpailu ajettiin lisäluokkana rallicrossin MM-sarjan yhteydessä. 

Barcelonan radalla eli Circuit de Barcelona-Catalunyalla ajetussa kisassa Trogen oli neljänneksi nopein vapaissa harjoituksissa lauantaiaamuna, mutta ensimmäisessä aika-ajossa osui vahingoittuneeseen rengasvalliin, joka sai auton pyörähtämään katolleen.  

Kiitos SET Promotion -tallin ja heidän loistavien mekaanikkojen, Trogen saatiin kuin saatiinkin sekuntipelillä takaisin lähtöviivalle toiseen alkuerään. Vaikka auto ei ollut 100% valmis, 16-vuotias nuorukainen aloitti taistelunsa napaten kuudenneksi nopeimman ajan. Auto saatiin täysin korjattu lauantai-iltana, ajoissa ennen sunnuntain aika-ajoja, joissa Trogen näytti jälleen potentiaaliaan ollen kokonaistilanteessa lopulta viides.

Semifinaalitaisteluiden jälkeen Trogen sai raivattua tiensä kaikista tärkeimpään lähtöön eli finaaliin. Huolimatta siitä, että Trogen jäi ensimmäisellä kierroksella vasta kuudenneksi, hän käytti hyvää vauhtiaan kahden auton ohittamiseen ollen lopulta maalissa neljäs. Avauskisa saatiin kunnialla päätökseen tässä kovassa kilpasarjassa, jossa tällä kertaa kutenkin jäätiin niukasti podiumilta.

- Viikonloppu oli melko hyvä selviytyminen ensimmäisen aika-ajon pyörähdyksen jälkeen. Kundit teki hienoa työtä, jotta auto saatiin korjattua ennen toista alkuerää, mutta se ei ollut täydellinen, joten heidän piti työskennellä lujasti lauantai-iltana, jotta se saatiin samaan samaan kuntoon kuin kisaviikonlopun alussa. Olin tyytyväinen, että pääsin viidenneksi erien jälkeen. Semifinaalit oli ok, mutta vauhti ei aivan riittänyt kaikkien autojen lyömiseen, Trogen kertoo.

- Finaali oli melko hyvä. Minulla oli huono lähtöpaikka, mutta teimme muutamia muutoksia auton asetuksiin ja saatiin hyvä vauhti. Olin aavistuksen liian varovainen startissa, joten tipahdin viimeiseksi ensimmäisellä kierroksella. Sain kiinni muutaman auton, jotka ohitin, joten olen melko tyytyväinen, ja nyt katseet suunnataan seuraavaan kisaan Belgiassa, Trogen jatkaa.

SET Promotionin RX2-tiimipäällikkö ja Trogenin spotterina toiminut Joni Wiman on tyytyväinen viikonloppuun:

- Ottaen huomioon mitä kävi ensimmäisessä aika-ajossa, tämä oli hyvä suoritus. Muutimme autoa aavistuksen ennen finaalia – Sami-Matti piti muutoksesta ja vauhti olikin todella hyvää. Aavistuksen harmittaa, että emme tehneet muutoksia jo aiemmin, mutta nyt tiedämme seuraavaa kisaviikonloppua varten. Sami-Matti oli koko viikonlopun hyvin johdonmukainen ja saimme aikaan hyvän pohjan, josta jatkaa seuraavaan.

- Sami-Matti kehittyy kuljettajana. Pääasia on, että hän on oppinut antamaan tarkkaakin palautetta autosta ja hänen omista mielipiteistään. Vielä viime vuonna me annoimme ehdotuksia, mutta tänä vuonna hän on ottanut enemmän ohjaa itselleen. Uskon, että tulevissa kilpailuissa meillä on mahdollisuudet podiumille. Sami-Matti on todella nopea, finaalissa vain Oliver Eriksson (voittaja) oli nopeampi, mutta meillä on vielä muutamia kymmenyksiä, joita etsiä. Teemme kovasti töitä yhdessä löytääksemme ne, Wiman päättää.

Seuraava RX2-kilpailu käydään Belgiassa Span radalla kahden viikon kuluttua, 11.-12.5.

RX2 kilpailukalenteri 2019
27.4. Barcelona, Spain
11.5. Spa, Belgium
25.5. Silverstone, UK
15.6. Hell, Norway
6.7. Holjes, Sweden
31.8. Loheac, France
9.11. Killarney, South Africa

05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin
19.12.2022Hakuaika AKK-Motorsport ry:n autourheilun valmennusohjelmaan kaudelle 2024 on 1.1.- 28.2.2023
12.12.2022URA-säätiön opiskeluapurahan sai 210 urheilijaa
26.10.2022RALLIN SUOMEN JUNIORIMESTERUUS- JA NUORTEN SM-SARJOISSA KILPAILLAAN VIISI OSAKILPAILUA KAUDELLA 2023
27.09.2022Uusi Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennus oppimateriaali on julkaistu syyskuussa 2022.
24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä

Siirry arkistoon »