Uutiset

Sami-Matti Trogenin rallicrosskausi käynnistyi Östersundissa

05.02.2018

RX_Academy_Ostersund_Hal_Ridges_3_kopio.jpg

Sami-Matti Trogenin ensimmäinen talvinen rallicrosskilpailu on nyt ajettu, "alkuerät menivät hyvin, semifinaali oli pettymys"

RX Academyn kuljettajat saivat tulikasteensa jäisessä lumirännissä kilpailemisesta, kun Rallycross on Ice -sarja avasi kilpailukauden. Lohjalainen Sami-Matti Trogen oli alkuerissä hyvässä vauhdissa, mutta semifinaalissa kontaktilajin rajuus yllätti ensimmäistä kilpailua piikkirenkailla ajaneen nuorukaisen.

Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, kaksi semifinaalia ja finaali. Sami-Matin tulokset alkueristä lupasivat hyvää, ensimmäisessä hän oli kolmanneksi nopein. Seuraavassa alkuerässä lähtö onnistui hyvin, ja siitä tuli voitto. Kolmannessa alkuerässä vauhti ei ollut edellisten tasolla, mutta lopputuloksena tyydyttävä neljäs sija.

- Oli mahtavaa päästä taas ajamaan kilpaa. Ja kun kisapaikalle päästiin, fiilis kohosi entisestään. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, oli pakkasta ja valkoista hankea. Ja varikko oli hienosti rakennettu, me kaikki kilpailijat olimme samassa isossa teltassa autoinemme, ja siellä oli vielä lämmityskin. Alkuerissä piti vähän hakea sitä lähtöä, olihan se aika vaikeaa, mutta toisessa startissa onnistuin hyvin. Kaiken kaikkiaan todella hienosti järjestetty kilpailu.

Semifinaaliin lähdettiin kolmesta rivistä, Sami-Matti oli toisessa ruudussa. Takarivin kuljettajat pääsivät matkaan vauhdikkaimmin.

- Kakkospaikka semissä, ajattelin että lähtöpaikka on hyvä. Mutta kattia kanssa, takarivi tuli muutaman metrin ajon jälkeen rinnalle ja sujahti ohi. Jäätiin Oliverin (norjalainen toisen polven autourheilija Oliver Solberg) kanssa siihen katselemaan kun toinen Oliver (englantilainen Oliver Bennett) puhalsi piikkiin ja karkuun. Ekassa mutkassa kolahti, kaveri tööttäsi takakulmaan niin, että lokasuoja taittui kiinni renkaaseen ja meteli hytissä oli melkoinen. Olin kuitenkin toisena, ja kiinni finaalipaikassa. Solberg oli käynyt ajamassa Jokerin (rallicrossissa käytettävä lisälenkki) ekalla kierroksella, ja itselläni se jäi viimeisen varaan. Se meni ihan ok, mutta kierrosajat eivät olleet niin hyviä kuin alkuerissä, joten jäin siinä samalla kolmanneksi, ja Solberg oli aivan takaluukussa kiinni. Viimeiseen mutkaan tultaessa pidin aivan sisälinjan, mutta se ei auttanut. Solberg antoi kunnon paineen, veti aidolla crossityylillä kylkeen ja ohi. Kyllä siinä vähän taisi juhlavia sanoja putkahtaa suusta, ja hetken kypärän alla keitti. No, kisa on ajettu ja opiksi otettu. Nyt katse on jo suunnattu seuraavaan, siellä vedetään kovemmalla atakilla. 

 

 

Semifinaaleja ajettiin kaksi, joista molemmista kolme nopeinta pääsivät finaaliin, joten Sami-Matin kilpailu päättyi tässä vaiheessa. Seuraavan kerran RX Academyn nuorukaiset ottavat toisistaan mittaa ensi viikonloppuna, kun sarja jatkuu legendaarisen Höljesin radalla.

- Olihan reissu, tästä voisi kirjoittaa taas novellin, mutta jätetään se jonnekin tulevaisuuteen. Olin matkassa isäni Mikan kanssa, ja ellei lasketa sitä, että vuokratusta asuntoautosta loppui kaasu, hajosi suihku ja vessa jo alkuviikosta, matka meni oikein hyvin. Toivottavasti Höljesissä hotelli pysyy ehjänä, sillä toista haisulipoikien retkeä ei viitsisi viikon sisään tehdä, Sami-Matti nauraa.

Sarjassa jaetaan pisteitä jo alkueristä, niiden jälkeen Sami-Matti oli kolmantena. Kokonaistilanteessa hän on ensimmäisen osakilpailun jälkeen jaetulla kuudennella sijalla tasapistein Oliver Bennettin kanssa.

1) Joni Wiman 33p

2) Oliver Solberg 30p

3) Jesse Kallio 29p

6) Sami-Matti Trogen 19p

Sarjan toinen osakilpailu ajetaan Höljesissä lauantaina 10.helmikuuta. 

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »