Uutiset

Höljesin "maaginen viikonloppu" ei tuonut Sami-Matti Trogenille finaalipaikkaa

02.07.2018

Sami-Matti_Trogen_Holjes_2018.jpg

Höljesin osakilpailu ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2-luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille. Ruotsin Höljesissä oli jälleen kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja, ja ennätysmäärä RX2-luokan kilpailijoita viettämässä "Magic Weekendiä". Se osoittaa Höljesin arvostuksen niin tiimien, kuin katsojienkin silmissä. Set Promotionin väreissä kilpailevalle Sami-Matti Trogenille kysessä oli kauden kolmas viikonloppu legendaarisella rallicrossradalla. 

Esimakua Sami-Matin vauhdista saatiin harjoituksissa, ensimmäisestä radalla käynnistä oli tuloksena neljänneksi nopein aika, mutta toisessa paluu varikolle tapahtui hinausauton avulla, autoon iski sähkövika. 
Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina kahdella alkuerällä. Ensimmäisessä Sami-Matti oli loistavassa vauhdissa, karkasi heti lähdöstä sarjajohtajan nenän eteen ja pyyhälsi kärjessä ensimmäisellä kierroksella, kunnes taivas synkkeni. Kardaani meni poikki ja lohjalaiselle jäi startista luu käteen. Toisessa erässä Sami-Matin kohtaloksi koitui periksiantamattomuus, hän ajautui taisteluun kilpakumppanin kanssa hukaten tähän liikaa aikaa. Sijoitus kahden erän jälkeen oli 23.

- Hieno fiilis kilpailla taas Höljesissä. Porukkaa oli katsomoissa paljon jo perjantaina, ja tunnelma korkealla myös varikolla. Ensimmäinen startti onnistui ja olin kärjessä, ajoin ruotsalaiskuskia karkuun kunnes meno katkesi kuin seinään. Kardaani meni poikki ja homma oli siinä. Toisessa erässä liikaa kolistelua eikä aika ollut hyvä, Sami-Matti kertaa.

Perjantaina kerättyjen pisteiden mukaan kuljettajat jaettiin lauantain alkueriin, ja Sami-Matti näytti osaamistaan kahden voiton edestä. Perjantainen keskeytys kuitenkin kummitteli taustalla, ja semifinaalipaikan saalistaminen oli yhden pisteettömän startin vuoksi vaikea tehtävä.

- Sain hyvän lähdön ja voitin, mutta auto tuntui vähän puskevan. Siinä meni muutamia arvokkaita sekunnin osia jotka vaikuttivat kokonaistilanteeseen, joten tiimi teki pieniä parannuksia seuraavaa lähtöä varten. Olin kokonaisajoissa kolmannen alkuerän seitsemäs, eli se meni ihan kohtalaisesti. 
Viimeisen erän lähdössä oli kolistelua, takarengas sai osumaa ja se haittasi ajoa, mutta tulin jälleen ykkösenä ruutulipulle. Aika ei kuitenkaan riittänyt, ja se finaalipaikka jäi saamatta. Olin lopulta viidestoista, eikä se tyydytä kun tavoite oli asetettu korkeammalle, Sami-Matti päättää.

30.08.2019NUORELLE RALLITÄHDELLE TARJOLLA HUIPPUPALKINTO RALLIN MM-SARJAAN
28.08.2019Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana
08.07.2019RALLI SM 2020 - KILPAILUKALENTERI
20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa

Siirry arkistoon »