Uutiset

Höljesin "maaginen viikonloppu" ei tuonut Sami-Matti Trogenille finaalipaikkaa

02.07.2018

Sami-Matti_Trogen_Holjes_2018.jpg

Höljesin osakilpailu ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2-luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille. Ruotsin Höljesissä oli jälleen kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja, ja ennätysmäärä RX2-luokan kilpailijoita viettämässä "Magic Weekendiä". Se osoittaa Höljesin arvostuksen niin tiimien, kuin katsojienkin silmissä. Set Promotionin väreissä kilpailevalle Sami-Matti Trogenille kysessä oli kauden kolmas viikonloppu legendaarisella rallicrossradalla. 

Esimakua Sami-Matin vauhdista saatiin harjoituksissa, ensimmäisestä radalla käynnistä oli tuloksena neljänneksi nopein aika, mutta toisessa paluu varikolle tapahtui hinausauton avulla, autoon iski sähkövika. 
Varsinainen kilpailu alkoi perjantaina kahdella alkuerällä. Ensimmäisessä Sami-Matti oli loistavassa vauhdissa, karkasi heti lähdöstä sarjajohtajan nenän eteen ja pyyhälsi kärjessä ensimmäisellä kierroksella, kunnes taivas synkkeni. Kardaani meni poikki ja lohjalaiselle jäi startista luu käteen. Toisessa erässä Sami-Matin kohtaloksi koitui periksiantamattomuus, hän ajautui taisteluun kilpakumppanin kanssa hukaten tähän liikaa aikaa. Sijoitus kahden erän jälkeen oli 23.

- Hieno fiilis kilpailla taas Höljesissä. Porukkaa oli katsomoissa paljon jo perjantaina, ja tunnelma korkealla myös varikolla. Ensimmäinen startti onnistui ja olin kärjessä, ajoin ruotsalaiskuskia karkuun kunnes meno katkesi kuin seinään. Kardaani meni poikki ja homma oli siinä. Toisessa erässä liikaa kolistelua eikä aika ollut hyvä, Sami-Matti kertaa.

Perjantaina kerättyjen pisteiden mukaan kuljettajat jaettiin lauantain alkueriin, ja Sami-Matti näytti osaamistaan kahden voiton edestä. Perjantainen keskeytys kuitenkin kummitteli taustalla, ja semifinaalipaikan saalistaminen oli yhden pisteettömän startin vuoksi vaikea tehtävä.

- Sain hyvän lähdön ja voitin, mutta auto tuntui vähän puskevan. Siinä meni muutamia arvokkaita sekunnin osia jotka vaikuttivat kokonaistilanteeseen, joten tiimi teki pieniä parannuksia seuraavaa lähtöä varten. Olin kokonaisajoissa kolmannen alkuerän seitsemäs, eli se meni ihan kohtalaisesti. 
Viimeisen erän lähdössä oli kolistelua, takarengas sai osumaa ja se haittasi ajoa, mutta tulin jälleen ykkösenä ruutulipulle. Aika ei kuitenkaan riittänyt, ja se finaalipaikka jäi saamatta. Olin lopulta viidestoista, eikä se tyydytä kun tavoite oli asetettu korkeammalle, Sami-Matti päättää.

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »