Uutiset

Sami-Matti Trogen tykitti voittoon ja nousi RX-Academyn sarjajohtoon

12.08.2018

Sami-Matti_Trogen_voitto_jalasjarvi_2018.jpeg

RX Academyn kauden kolmas osakilpailu ajettiin Jalasjärvellä, ja se päättyi lohjalaisohjuksen voittoon. Sami-Matti Trogenin viikko on ollut menestys, Kanadan RX2 –kilpailusta edellisenä viikonloppuna tulleen viidennen sijan kaveriksi tuli nyt uran ensimmäinen RX Academy-luokan voitto. Se nosti Sami-Matin sarjan johtoon.

Alkueriä ajettiin kolme. Ensimmäisen Sami-Matti voitti, mutta toisessa kolisi. Sarjan kärkinimi ennen Jalasjärveä, puolalainen Oskar Leitgeber työnsi takakulmasta sen verran rajusti, että Sami-Matti pyörähti, ja Leitgeber otti erävoiton. Tuomaristo tutki tilanteen ja hylkäsi Leitgeberin. Se ei lohduttanut lohjalaista, jonka erä oli pilalla. Kolmannessa erässä kiistakumppanit ottivat jälleen yhteen, nyt vähemmän dramaattisesti, ja tällä kertaa puolalainen veti pidemmän korren Sami-Matin tullessa toiseksi. Lähtökohdat finaaleihin olivat sähköiset. 

- Alkuerissä minulla oli hyvä vauhti, lähdöt ja kiihdytykset olivat tasaisia joten niissä oli paljon ohjelmaa. Ensimmäinen erä meni ilman mitään hässäkkää ja sen voitin. Toisessa sain vähän osumaa takakulmaan ja pyörähdin. Viimeisen alkuerän lähtösuoralla meinasin pyörähtää ja jouduin menemään siitä lisälenkille, yritin saada kärkikuskia kiinni, mutta siinä lähdön jälkeisessä tilanteessa oli mennyt liikaa aikaa.

Kolmen alkuerän jälkeen oli vuorossa semifinaali, josta Sami-Matti raivasi voitolla tiensä finaaliin. Finaaliin Sami-Matti pääsi starttaamaan paalupaikalta, ja lähtö onnistui. Kuumasta taistelusta Leitgeberin kanssa ei viimeistä sivua ollut vielä kirjoitettu, vaan se roihahti jälleen ilmiliekkeihin. Radan toisessa kaarteessa puolalainen pääsi Sami-Matin iholle, ja survoi autonsa väkisin lohjalaisen ohi. Sami-Matin vastaus tuli seuraavassa kaarteessa, runsaslukuisen yleisön kannustaessa suomalaisen ohitus tuotti tulosta ja hän nousi takaisin finaalin kärkeen. Sen jälkeen alkoi yksipuolinen näytös. Päivän nopein kuljettaja alkoi tekemään eroa takana tuleviin, ja Sami-Matti otti uransa ensimmäisen voiton murskaavalla neljän sekunnin erolla. Voitolla hän nousi sarjan johtoon neljän pisteen erolla Leitgeberiin, kolmantena on Jimi Kalliomäki.

- Finaalissa sain hyvän lähdön ja ensimmäisellä kierroksella oli tiukkaa, mutta sitten sain tehtyä eroa ja ajoin täysillä maaliin. Olen tosi iloinen, koska sain kakkossijat nyt muutettua voitoksi, Sami-Matti toteaa kilpailun jälkeen.

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 26.8. ja finaali Ruotsin Tierpissä 7. lokakuuta. 

Sarjatilanne 3/5

1) Sami-Matti Trogen 76p
2) Oskar Leitgeber Puola 72p
3) Jimi Kalliomäki 67p
4) Marko Muru Viro 60p
5) Isak Reiersen Ruotsi 55p

Kuvat vapaaseen tiedotuskäyttöön kuvaajan nimi mainittuna, kuvat myös liitteenä.
Kuvaaja Toni Ollikainen/ Tonigraphs

26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?
23.01.2020sami-matti trogen signed a contract with williams esports for 2020
14.12.2019sami-matti trogen joins finnish rally championship in 2020 ? season will be started from the arctic

Siirry arkistoon »