Uutiset

Sami-Matti Trogen ajoi RX Academyn mestariksi , voittoa juhlittiin sairaalassa

07.10.2018

Sami-Matti_Trogen_RX_mestari_2018.jpg

RX Academyn kausi päättyi Sami-Matti Trogenin mestaruusjuhliin sairaalassa, sillä auto kaatui rajusti huonokuntoisella Tierpin radalla kauden viimeisessä startissa. Trogen vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, sieltä tavoitettu nuorukainen kertoo olevansa kunnossa.

Trogen dominoi sarjaa viimeiset kolme kilpailua. Kaksi edellistä osakilpailua päättyivät voittoihin, ja Trogen lähti Ruotsiin sarjajohdossa. RX Academyn mestaruus oli sinettiä vaille valmis jo ennen finaalia, alkuerien ykkönen oli nopein myös semifinaalissa. Suuri unelma oli romuttua toisella kierroksella.
Finaalin paalupaikalta startannut Trogen joutui heti ensimmäisessä mutkassa kolariin ja putosi neljänneksi, mutta lähti päättäväisenä nostamaan sijoitustaan. Alun kolarointi ei nuorta miestä horjuttanut, mutta Tierpin kelvottomaan kuntoon mennyt rata teki ajamisesta vaarallista. 

- Ajoin kovalla vauhdilla hypylle, kun perä nousi ilmaan ja nokka haukkasi maahan. En ehtinyt edes tajuta mitä tapahtuu, ajattelin vain ettei tämä voi olla totta. Se mitä kaadon jälkeen tapahtui, jää ikuisesti mieleeni. Autonraato savusi radalla ja sieltä jostain savun keskeltä alkoi tulla auttavia käsiä, kilpakumppanit olivat pysähtyneet radalle apuun, Trogen kertoo liikuttuneena.

RX Academyn kausi on nyt ohi, ja Trogen saavutti tavoitteensa. Höljesissä ja Honkajoella ajetuissa osakilpailussa Trogen ajoi toiseksi, ensimmäinen voitto tuli Jalasjärveltä ja sen tuomalla itseluottamuksella noustiin korkeimmalle korokkeelle myös Kouvolassa. 
Viimeiseen osakilpailuun Ruotsin Tierpiin Trogen lähti kuuden pisteen johdossa puolalaiseen Oskar Leitgeberiin nähden. Ennen finaalilähtöä Trogen oli kasvattanut johtoa yhdellä, mikä tarkoitti, että mikäli Leitgeber voittaa startin, Trogen ei saa jäädä viimeiseksi. Sitten alkoivat dramaattiset tapahtumat. Finaalilähtö keskeytettiin Trogenin kaadon jälkeen, eikä sitä enää uusittu. Keskeytyshetkellä Trogen oli neljäntenä ja ainoa uhkaaja Leitgeber kolmantena. Tämä oli lopulta virallinen tulos, joten mestaruus matkasi Suomeen Sami-Matti Trogenin mukana.

- Kaikki meni loppua lukuun ottamatta kuten oli tavoitteena. Vauhti oli hyvää ja Set Promotion –tiimi toimi taas hienosti koko viikonlopun, kuten koko kaudenkin. Mestaruus tuntuu hyvältä, yksi iso askel on nyt otettu. 

- Olen myös ihan hyvässä kunnossa, ei satu muualle kuin, hmm, hanuriin. Haluan vielä välittää suuret kiitokset kaikille, tsemppiviestejä ja onnentoivotuksia on sadellut. Kiitokset myös jokaiselle tukijalle, kannustajalle ja mun tiimille. Ja tietysti kiitokset kaikista tärkeimmille, eli mun perheelle, sairaalasta tavoitettu Trogen päättää.

Kausi ei ole vielä ohi, yksi kilpailu on jäljellä. MM-sarja ja samalla RX2-luokan viimeinen näytös esitetään Etelä-Afrikassa marraskuun lopussa.

30.08.2019NUORELLE RALLITÄHDELLE TARJOLLA HUIPPUPALKINTO RALLIN MM-SARJAAN
28.08.2019Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana
08.07.2019RALLI SM 2020 - KILPAILUKALENTERI
20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa

Siirry arkistoon »