Uutiset

Sami-Matti Trogen taisteli voitosta RX2-sarjan päätöskilpailussa Etelä-Afrikassa

25.11.2018

Sami-Matti_Trogen_Afrikka_2018.jpg

Lohjalainen Sami-Matti Trogen päätti kautensa jännittävien vaiheiden jälkeen finaalin viidenteen sijaan RX2-sarjan päätöskilpailussa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Killarney International Raceway –radalla ajettu kilpailu toi 16-vuotiaalle lohjalaiselle kauden kolmannen finaalipaikan, paras sijoitus tuli Ranskasta missä hän ajoi toiseksi. Trogenin debyyttikauden sijoitus sarjassa oli kymmenes.

Marraskuinen pikku pakkanen vaihtui Etelä-Afrikan aurinkoon, ja toppatakki t-paitaan. Trogen lensi päiväntasaajan toiselle puolelle keskiviikkona, torstaina oli ohjelmassa auton testausta, eikä se ollutkaan mikään aivan normaali rupeama. Muutama kilpa-auto rahdattiin paikalliselle savannille, kuskit autoihin ja nilkkaa suoraksi. 

- Kotikisaan valmistautuva kaveri halusi kokeilla lähtöjä, niin suljettiin pätkä tietä ja vedettiin treenit siinä. Oli se aika eksoottiista, onneksi siellä ei näkynyt mitään villieläimiä, Trogen naurahtaa.

Kaksi ensimmäistä alkuerää ajettiin lauantaina, ne sujuivat hyvin.

Ensimmäisessä erässä Trogen sai hyvän lähdön ja pääsi heti kärkeen. Hankaluuksia aiheutti ainoastaan Ruotsin William Nilsson, joka pysyi hetken vauhdissa mukana ja runttasi takakulmaan. Lohjalainen sai kuitenkin karistettua kilpakumppanin kannoiltaan ja ajoi selvään voittoon. Kokonaistilanteessa Trogen oli ensimmäisten alkuerien jälkeen toisena. 

Toisessa erässä Trogen jäi tasaisessa lähdössä pahasti sumppuun ja putosi viidenneksi, mutta hyvin ajoitettu lisälenkki ja onnistunut ajo nostivat hänet kolmanneksi. Lauantain urakoinnin jälkeen Trogen oli kokonaistilanteessa neljäntenä, joten illan lepohetki auringossa oli ansaittu.

- On ollut hienoa ajaa täällä Afrikassa. Ensimmäinen erä meni hyvin. Toinen erä oli todella kovatasoinen ja jäin ensimmäisessä mutkassa vähän sumppuun, mutta ok sijoitus. Huomenna jatketaan, nyt lähden hotelille lepäämään ja nauttimaan auringosta, Trogen kertoi.

Sunnuntai valkeni yhtä aurinkoisena kuin edellinenkin kilpailupäivä, tiedossa oli lämmintä keliä ja kuumia hetkiä radalla. Siitä Trogen sai esimakua heti kolmannessa erässä, matka katkesi ensimmäisiin kaarteisiin.

- En tiedä mihin se osui, ilmeisesti kanttariin. Rengas taittui alle ja keskeytin. 

Neljänteen erään lähdettäessä sijoitus oli vielä hyvä, Trogen oli seitsemäntenä ja kiinni semifinaalipaikassa. Nyt oltiin tärkeän startin äärellä, tästä pitäisi saada hyvä tulos jotta tavoite palkintosijasta pysyisi elossa.

- Tiimi oli saanut auton kuntoon, mutta ohjauksessa oli vielä jotain häikkää. En päässyt heti lähdöstä piikkiin, mutta ohitus onnistui ja tärkein, eli hyvä sijoitus tuli.

Trogen nakutteli lähdöstä toiseen kärkipään kierrosaikoja, ja oli alkuerien jälkeen viidentenä. Viikonlopun huipennus lähestyi, oli semifinaalin aika. Kuusi nopeaa kuljettajaa oli lähtöruudukossa valmiina taistelemaan kolmesta finaalipaikasta.
Toisesta rivistä lähtenyt Trogen teki rajusti työtä ja antoi kilpakumppaneiden maistaa suomalaista sisua.

- Sain hyvän startin, vähän tuli osumaa sinne tänne ja taisin siinä antaa takaisinkin. Ajoitettiin taas jokerilenkki hyvin, ja sain pidettyä sijoitukseni. 

Finaaliin Trogen starttasi takarivistä. Alkoi armoton kolistelu, jokainen kuudesta hurjapäästä halusi kärkeen, Trogen raivasi muiden mukana tietään ja nousi kolmanneksi. Sitten tapahtui jotain odottamatonta, sarjan mestaruuden semifinaalin voitolla varmistaneen Oliver Erikssonin auto hyytyi, johtoon meni norjalainen Ben-Philip Gundersen ja lohjalainen roikkui kannoilla, kunnes jälleen tapahtui. 

- Sitten vaan rengas hajosi, varikolle tullut Trogen totesi lyhyesti. 

Sami-Matti Trogenin debyyttikausi oli nousujohteinen, Kanadan kilpailuun tullut uusi auto siivitti lohjalaisen siellä finaaliin, Ranskassa hän ajoi toiseksi ja Etelä-Afrikassa hiillosti kilpailun voittanutta Gundersenia. Uran ensimmäinen voitto nelivetoisissa jäi siis odottamaan tuloaan, kenties sen aika on ensi kaudella. Tulevaisuuden suunnitelmista kerromme lisää vielä ennen joulua.

- Kiitos perheelle ja kaikille tukijoille kannustuksesta, faneille kivoista viesteistä ja tietenkin tiimille. Oli aika pitkä, mutta mahtava kausi. Nyt vedetään hetki henkeä ja treenataan jokaista osa-aluetta vielä vähän paremmaksi ensi vuotta varten, Trogen päättää

24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

Siirry arkistoon »