Uutiset

Lauri Joonan ilo vaihtui pettymykseen Kouvolassa ? kaikki peliin talvikauden päätöksessä Joensuussa

01.03.2019

Lauri_Joona_Kouvola_2019.jpg

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona ehti jo ruiskuttaa kuohujuomaa Kouvolassa ajetun kauden toisen osakilpailun jälkeen maalilavalla, mutta ilo kolmannesta sijasta vaihtui pettymykseen kilpailun jälkeisessä katsastuksessa. 

 

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, ajettiin 15.-16. helmikuuta Kouvolassa ja sen ympäristössä. Lauri Joona lähti kisaan tavoitteenaan parantaa edellisen osakilpailun sijoitusta. 

 

Kisa käynnistyi perjantaina, jolloin ajettiin kaksi erikoiskoetta. Ensimmäinen, vajaat kaksi kilometriä pitkä pyöritys Kouvolan raviradalla, sujui Joonalta ja kartturi Markus Määttäseltä hienosti, mutta toisella erikoiskokeella alkoi tapahtua.

 

- Meiltä lähti jarrut vähän ennen kakkospätkän loppua. Siihen nähden perjantain suoritukseen on pakko olla tyytyväinen, kun ajettiin lähes jarruitta osa erikoiskoetta, kertoi Joona perjantai-illan huollossa.

 

Lauantaina ohjelmassa oli viisi erikoiskoetta. Ford Fiesta R2T -autolla GG Ford Junior Rally Teamissa ajava kilpailijapari starttasi lauantain koitokseen luokan kakkospaikalta. Huoltoon tullessa sijoitus oli pudonnut yhdellä:

 

- Kolmannen erikoiskokeen lopussa jarrut alkoi taas hieman oireilemaan, mutta ei niin paljoa kuin perjantaina. Kaiken kaikkiaan ajo sujuu ihan hyvin ja meno maittaa. Tiet on ihan ok ja hienon luonteikkaat, kertoili Joona päivän huoltotauolla.

 

Joona ja Määttänen nakuttivat myös iltapäivällä hyviä erikoiskoeaikoja, ja maalilavalle kilpailijapari ajoi hienosti kolmantena. Mutta tulokset menivät harmittavasti uusiksi teknisen tarkastuksen jälkeen.

 

- Kärkikolmikko otettiin lopputarkastukseen, jonka jälkeen meidän ja toiseksi ajaneen Hokkalan Henrin tulokset hylättiin liian kevyen akun vuoksi. Harmittaa ihan vietävästi! 

 

Kilpailun jälkeen aiheesta käytiin paljon keskusteluja mm. sosiaalisen median kanavissa ja mm. akkuja ja niiden minimipainoja koskeva sääntöristiriita otettiin käsittelyyn myös autourheilun lajiliitto AKK:n tekniikkatyöryhmässä. Tällä viikolla AKK julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa kerrotaan taustaa sääntöristiriidalle sekä kerrotaan tehdystä R2-autojen tekniikkasääntömuutoksesta. Sääntömuutos on käytössä jo tulevana viikonloppuna Itärallissa. Tiedote on luettavissa täältä: https://www.autourheilu.fi/uutiset/r2-autojen-tekniikkasaantoihin-muutos/

 

Kouvolassa SM3-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi kokenut Joonas Lindroos. Kakkoseksi nousi Aleksi Röyhkiö ja kolmanneksi Arttu Lähdeniemi. Tuloksiin voi vielä tulla muutos, sillä hylkäyksien osalta asia on menossa autourheilun vetoomusoikeuteen. Vetoomusoikeus käsittelee ja päättää asian säädetyssä järjestyksessä.

 

- Katotaan nyt loppuun saakka, miten tässä käy. Loppujen lopuksi akku ja auto olivat sääntöjen mukaisia, mutta säännöistä oli jäänyt ns. pieni printti välistä, toteaa Joona rauhalliseen tapaansa.

 

Talven viimeinen SM-osakilpailu Itäralli ajetaan nyt lauantaina Joensuussa. Itäralli tarjoaa kilpailijoille perinteisiä itäsuomalaisia ralliteitä, joilta korkeuseroja sekä haastavuutta ei tule puuttumaan. Lunta Pohjois-Karjalassa on riittävästi ja kisapäiväksi on luvassa pientä pakkasta. Tulossa on olosuhteiltaan lähes täydellinen talviralli.

 

Lauri Joonalla on Itäralliin selkeä toive:

- Kahdessa kisassa lopputulokseen on vaikuttanut myös muut tekijät, ei pelkästään oma ajaminen. Jos sitten nyt saataisiin sellainen ehjä rallikilpailu! 

 

SM Itäralli käynnistyy lauantaina 2.3. Joensuun torilta klo 10:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,5 km. Rallin maali sijaitsee Joensuun raviradalla ajettavan 1,7 km mittaisen yleisöerikoiskokeen maalissa. Maaliin voittajia odotetaan lauantaina klo 17:53 alkaen. Ilmoittautuneiden lista, tulosseuranta ja muut tärkeät linkit löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta www.rallism.fi.

30.08.2019NUORELLE RALLITÄHDELLE TARJOLLA HUIPPUPALKINTO RALLIN MM-SARJAAN
28.08.2019Pajari starttaa Laitilan SM-ralliin toiveikkaana
08.07.2019RALLI SM 2020 - KILPAILUKALENTERI
20.06.2019NUORI SAMI PAJARI SAA TODELLISEN NÄYTÖNPAIKAN NESTE RALLIIN
29.04.2019Trogenin RX2-kauden avaus toi neljännen sijan ? kaadon kautta vahvaan nousuun
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointipalvelut
07.04.2019Autourheilulupaus Sami-Matti Trogen valmiina menestysjahtiin kaudella 2019 ? sopimukset on nyt allekirjoitettu
15.03.2019Autoala: Päästöt ratkaisevat - teknologia on keino, ei itseisarvo?
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa

Siirry arkistoon »