Uutiset

Lauri Joonan ilo vaihtui pettymykseen Kouvolassa ? kaikki peliin talvikauden päätöksessä Joensuussa

01.03.2019

Lauri_Joona_Kouvola_2019.jpg

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona ehti jo ruiskuttaa kuohujuomaa Kouvolassa ajetun kauden toisen osakilpailun jälkeen maalilavalla, mutta ilo kolmannesta sijasta vaihtui pettymykseen kilpailun jälkeisessä katsastuksessa. 

 

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, ajettiin 15.-16. helmikuuta Kouvolassa ja sen ympäristössä. Lauri Joona lähti kisaan tavoitteenaan parantaa edellisen osakilpailun sijoitusta. 

 

Kisa käynnistyi perjantaina, jolloin ajettiin kaksi erikoiskoetta. Ensimmäinen, vajaat kaksi kilometriä pitkä pyöritys Kouvolan raviradalla, sujui Joonalta ja kartturi Markus Määttäseltä hienosti, mutta toisella erikoiskokeella alkoi tapahtua.

 

- Meiltä lähti jarrut vähän ennen kakkospätkän loppua. Siihen nähden perjantain suoritukseen on pakko olla tyytyväinen, kun ajettiin lähes jarruitta osa erikoiskoetta, kertoi Joona perjantai-illan huollossa.

 

Lauantaina ohjelmassa oli viisi erikoiskoetta. Ford Fiesta R2T -autolla GG Ford Junior Rally Teamissa ajava kilpailijapari starttasi lauantain koitokseen luokan kakkospaikalta. Huoltoon tullessa sijoitus oli pudonnut yhdellä:

 

- Kolmannen erikoiskokeen lopussa jarrut alkoi taas hieman oireilemaan, mutta ei niin paljoa kuin perjantaina. Kaiken kaikkiaan ajo sujuu ihan hyvin ja meno maittaa. Tiet on ihan ok ja hienon luonteikkaat, kertoili Joona päivän huoltotauolla.

 

Joona ja Määttänen nakuttivat myös iltapäivällä hyviä erikoiskoeaikoja, ja maalilavalle kilpailijapari ajoi hienosti kolmantena. Mutta tulokset menivät harmittavasti uusiksi teknisen tarkastuksen jälkeen.

 

- Kärkikolmikko otettiin lopputarkastukseen, jonka jälkeen meidän ja toiseksi ajaneen Hokkalan Henrin tulokset hylättiin liian kevyen akun vuoksi. Harmittaa ihan vietävästi! 

 

Kilpailun jälkeen aiheesta käytiin paljon keskusteluja mm. sosiaalisen median kanavissa ja mm. akkuja ja niiden minimipainoja koskeva sääntöristiriita otettiin käsittelyyn myös autourheilun lajiliitto AKK:n tekniikkatyöryhmässä. Tällä viikolla AKK julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa kerrotaan taustaa sääntöristiriidalle sekä kerrotaan tehdystä R2-autojen tekniikkasääntömuutoksesta. Sääntömuutos on käytössä jo tulevana viikonloppuna Itärallissa. Tiedote on luettavissa täältä: https://www.autourheilu.fi/uutiset/r2-autojen-tekniikkasaantoihin-muutos/

 

Kouvolassa SM3-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi kokenut Joonas Lindroos. Kakkoseksi nousi Aleksi Röyhkiö ja kolmanneksi Arttu Lähdeniemi. Tuloksiin voi vielä tulla muutos, sillä hylkäyksien osalta asia on menossa autourheilun vetoomusoikeuteen. Vetoomusoikeus käsittelee ja päättää asian säädetyssä järjestyksessä.

 

- Katotaan nyt loppuun saakka, miten tässä käy. Loppujen lopuksi akku ja auto olivat sääntöjen mukaisia, mutta säännöistä oli jäänyt ns. pieni printti välistä, toteaa Joona rauhalliseen tapaansa.

 

Talven viimeinen SM-osakilpailu Itäralli ajetaan nyt lauantaina Joensuussa. Itäralli tarjoaa kilpailijoille perinteisiä itäsuomalaisia ralliteitä, joilta korkeuseroja sekä haastavuutta ei tule puuttumaan. Lunta Pohjois-Karjalassa on riittävästi ja kisapäiväksi on luvassa pientä pakkasta. Tulossa on olosuhteiltaan lähes täydellinen talviralli.

 

Lauri Joonalla on Itäralliin selkeä toive:

- Kahdessa kisassa lopputulokseen on vaikuttanut myös muut tekijät, ei pelkästään oma ajaminen. Jos sitten nyt saataisiin sellainen ehjä rallikilpailu! 

 

SM Itäralli käynnistyy lauantaina 2.3. Joensuun torilta klo 10:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,5 km. Rallin maali sijaitsee Joensuun raviradalla ajettavan 1,7 km mittaisen yleisöerikoiskokeen maalissa. Maaliin voittajia odotetaan lauantaina klo 17:53 alkaen. Ilmoittautuneiden lista, tulosseuranta ja muut tärkeät linkit löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta www.rallism.fi.

24.03.2021season in "green hell" begins - nürburgring langstrecken series (nls) kicks off this weekend
29.01.2021Walkenhorsts M6 GT3 #35 line up - #WMSJuniors
26.09.2020GGTurbo Ford Junior Rally Teamin tallipäällikkönä toiminut Jaakko Tapper oli myös tyytyväinen kauden 2019 antiin
29.07.2020Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa herättelee rallikansaa jo huomisesta alkaen kolmiosaisella pudotuskilpailulla! Kisassa on mukana yhteensä 8 kuljettajaa, kuten Esapekka Lappi, Mika Salo Ja Sami-Matti Trogen.
22.07.2020Neste Rally Finland eChallenge kokoaa moottoriurheilun tähdet yhteen - AKK tarjoaa yleisölle kaikkien aikojen digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä
21.07.2020Lauri Joona käynnisti kesäkautensa kakkossijalla
06.07.2020Press BMW Group: Nürburgring (GER), 27th June 2020. NLS Nürburgring, Round 1, #151 Walkenhorst Motorsport BMW M2 CS Racing, Sami-Matti Trogen (FIN), Mario Von Bohlen Und Halbach (GER)
25.06.2020Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna ratakisan Saksassa ? rallitoiminta on siirretty pysyvästi sivuun
18.06.2020Myytävänä X-R'cer Racing ajosimulaattori. Koneen on rakentanut alunperin Matti Alamäki (https://www.x-rcer.fi/)
17.03.2020SAMI-MATTI TROGEN TESTASI GT3-LUOKAN BMW:TÄ RANSKASSA ? ?VAIKUTTAVIA KIERROSAIKOJA?

Siirry arkistoon »